Styrk din kreativitet med neurovidenskab

Morten Friis-Olivarius

Hjerneforsker & foredragsholder

Hvem er Morten Friis-Olivarius

Morten Friis-Olivarius er neurobiolog og forsker i kreativitet i hjernen ved Copenhagen Institute of NeuroCreativity. Morten Friis-Olivarius har udviklet et træningsprogram, som kan gøre selv den mest firkantede DTU-ingeniør til en mere kreativ tænker. Konceptet hedder Applied NeuroCreativity. Det handler om at bruge neurovidenskaben til at forstå og træne kreativitet i praksis.

Det får du ud af et foredrag med Morten Friis-Olivarius

Morten Friis-Olivarius vil give dig en helt ny tilgang til, hvordan du arbejder med kreativitet. Den neurobiologiske tilgang, som Morten Friis-Olivarius arbejder efter, gør kreativitet mere håndgribelig og afmystificere, at der skulle være tale om en medfødt evne. Alle har evnen til at træne deres kreativitet – og blive mere kreativt tænkende.

Derfor skal du booke et foredrag med Morten Friis-Olivarius

Morten Friis-Olivarius er den første til at sætte neurovidenskab og kreativitet sammen. Du vil få en helt ny metode og tilgang til at arbejde med kreativitet. En metode som ikke er set før – men som allerede har vist store resultater. Foredraget bliver skræddersyet til netop dit arrangement, så din målgruppe, behov og ønsker er i centrum.

Du kan også booke Morten Friis-Olivarius til online foredrag og virtuelle arrangementer

Foredrag

Slip kreativiteten fri 

Kan viden om neurotransmittere og hjernebølger gøre os til mere kreative mennesker? Morten Friis-Olivarius vil i dette foredrag give dig værdifuld indsigt i, hvordan du kan overvinde dine hæmninger og træne din kreativitet.

Kreativitet kan fremstå flysk og som en svært målbar størrelse, men med en neurovidenskabelig tilgang bliver den både snorlige og logisk. Den gængse definition lyder, at det handler om at sætte ting sammen på nye måder, der både er originale og brugbare. Fra en neurovidenskabelige vinkel er det måden hvorpå hjernen aktiverer hukommelsessystemet og rekombinerer viden. En evne der er medfødt og nyttig at have uanset om, du er er maler, matematiker eller læge.

Men glem alt om myten, om den kreative højre hjernehalvdel. Kreativitet foregår på kryds og tværs og overalt i hjernen. Vores kreativitet handler nemlig ikke om bestemte dele af hjernen – men om en særlig proces. Associationer, specielt ubevidste associationer.

Hver gang vi møder en stimulus – et ord, en duft eller et billede – vækkes et netværk af associationer i vores hjerne. Nogle er oplagte og træder hurtigt frem i vores bevidsthed, andre associationer ligger længere væk og forbliver ubevidste.


 

Referencer er på vej