Få indsigt i Mellemøstens komplicerede forhold

Steffen Jensen

Journalist, korrespondent for TV2 i Mellemøsten, foredragsholder, forfatter og ekspert i Israel-Palæstinakonflikten.

Hvem er Steffen Jensen
Steffen Jensen er kendt, som journalisten fra Mellemøsten. Ham der ofte befinder sig midt i krige og under opstande. Steffen Jensen læste oprindelig til arkæologi  – blandt andet bibelsk og romersk arkæologi. Men igennem hans studietid på arkæologi begyndte han mere og mere at beskæftige sig med journalistisk. Det endte med, at hans chef gav ham et valg. Bliv fyret - eller søg ind som journalist, så han kunne få papir på det, som han allerede gjorde. Og så søgte Steffen Jensen ind på Danmarks Journalisthøjskole - og kom ind.

Det får du ud af et foredrag med Steffen Jensen
Steffen Jensen holder meget af at komme ud og tale med mennesker i den virkelige verden. Og ikke bare til et dødt TV-kamera. Med et foredrag af Steffen Jensen får du muligheden for at opleve en personlig historie om Mellemøsten komplicerede sammenhænge - men også fascinerende forhold. 

Derfor skal du booke et foredrag med Steffen Jensen
Med et foredrag af Steffen Jensen vil du opleve en autentisk historie fra manden, som selv har stået midt i alverdens optøjer, krige og konflikter. Steffen Jensen er en fantastisk levende og inspirerende formidler, som formår at fange deltagernes opmærksomhed og give dem indsigt i Mellemøstens meget komplicerede forhold - og masser af stof til eftertanke. For hvad sker der, når kameraet er slukket?

Du kan også booke Steffen Jensen til online foredrag eller virtuelle arrangementer

Foredrag

Historien i fotografiet og fortællingen bag det

Vidste du, at Steffen Jensen også er en passioneret amatørfotograf? Faktisk har han udgivet flere fotobøger, haft fotoudstillinger og også været dommer ved "Årets Pressefoto". 

I dette foredrag skal du ikke forvente en teknisk gennemgang af, hvordan du tager et godt billede. Steffen Jensen vil derimod tage dig med ind i historien bag et godt billede. Han tager udgangspunkt i hans egne billeder fra hele verden. Hvad kan netop dette billede? Hvilken historie fortæller det? Og hvordan blev det til? Du vil gennem billeder komme vidt omkring alt fra slagmarken i Mellemøsten til høsten på Langeland. 


Den aktuelle situation i Mellemøsten

Dette er måske Danmarks mest foranderlige foredrag. Selvom du måske har set titlen til andre arrangementer, så kan du være helt sikker på, at indholdet aldrig er det samme. Situationen i Mellemøsten er under konstant forandring - og det er dette foredrag derfor også. 

Mellemøsten er på mange områder en region, som vi altid hører om og som i større og mindre grad konstant påvirker vores hverdag - men det er de færreste, som rigtig forstår, hvad der er på færde. Steffen Jensen vil i dette foredrag give dig muligheden for at dykke ned i, hvad der egentlig er op og ned i situationen. Hvorfor reagere de som de gør? Og ikke mindst - hvad ligger forud i historien?


Det arabiske Forår: Kommer der sommer eller isvinter bagefter?

Steffen Jensen har på nærmeste hold dækket mange krige og konflikter i Mellemøsten, og den arabiske verden er på mange måder i opbrud. I visse lande har de væltet deres diktator, andre lande er i blodig borgerkrig - og i endnu andre lande slår tyranner hårdt ned på enhver form for protest og modstand. Med andre ord. Den arabiske verden holder vejret - og har ingen anelse om i, hvilken retning det kommer til at gå. 

Steffen Jensen var der selv under det, som senere er blevet kaldt "Det arabiske forår". Han vil derfor i dette foredrag give dig indsigt i oplevelserne og historierne bag - men endnu vigtigere er diskussionen om, hvor den arabiske verden er på vej hen. Vil vi se en fri arabisk verden med demokrati? Eller vil der blot træde en ny diktator til? Og hvilken rolle får de islamistiske fundamentalister i fremtiden? 


 

"Foredrag giver mig mulighed for mere personligt at fortælle om Mellemøstens komplicerede sammenhænge og fantastisk fascinerende forhold"

______

Steffen Jensen