STEFFEN JENSEN

Journalist og mellemøstkorrespondent for TV2Danmark, foredragsholder, forfatter. Ekspert i Israel-Palæstinakonflikten.

For Steffen Jensen er foredragene blevet en vigtig del af han arbejde. "At møde og tale med levende mennesker er en gave for en journalist, der til daglig kun taler til et dødt Tv-kamera" udtaler Steffen.

Steffen Jensen er et kendt ansigt og rapporteren fra Mellemøsten – ham befinder sig ofte midt i krige og under opstande.

Foredrag giver ham mulighed for, at fortælle den mere personlige historie om Mellemøstens komplicerede sammenhænge, men også fascinerende forhold. Foredragene handler både om Israel-Palæstinakonflikten, om forholdene i resten af Mellemøsten samt den arabiske verden, men også om livet som udenrigskorrespondent, hvor krig og konflikter blev en del af hverdagen.

Steffen Jensen læste oprindelig til arkæologi  – blandt andet bibelsk og romersk arkæologi. Hans store interesse for arkæologi har bragt ham rundt i "Det hellige Land" og andre lande omkring, med Bibelen som guide. Hans foredrag "En journalist går i Bibelens fodspor" - er en meget personligt beretning om religion, Bibelen og de hellige steder. Det er også en beretning om hvordan bogen blev til.

Sprog
Dansk, Engelsk

Rejser fra
Langeland

 

Om Steffen

Når Steffen var i Danmark, ernære han sig, som freelance journalist, ved at skrive om dem, han underviste på aftenskole, om Mellemøsten, Israel, bibelsk arkæologi og jødisk historie.

Han begyndte også, at planlægge foredragsrækker og højskolekurser for FOF/Randers Fritidsskole. Alt dette for at tjene penge til sine arkæologistudier.

Send en ufopligtende forespørgsel på Steffen Jensen her→

Foredrag


Nyt foredrag: Historien i fotografiet og fortællingen bag det

Steffen Jensen er sikkert mest kendt som TV2’s mangeårige udenrigskorrespondent i Mellemøsten, men han er også en passioneret amatørfotograf, og har både udgivet fotobøger, haft flere fotoudstillinger og har været dommer ved Årets Pressefoto.

Selvom foredraget handler om fotografi, vil det (næsten) ikke handle om teknik, kameraer eller objektiver. Men med udgangspunkt i en række udvalgte foto, vil Steffen Jensen fortælle historien om de forskellige fotografier. Både historien de fortæller, men også historien bag de enkelte billeder. Hvordan de blev til, hvilke problemer der var, hvordan de blev løst, og hvordan han kommer så tæt på de mennesker, han fotograferer, om det er på slagmarken i Mellemøsten eller under høsten på Langeland.


Den aktuelle situation i Mellemøsten

Et af de mest populære – men naturligvis også konstant foranderlige og opdaterede – foredrag, jeg holder, er om den aktuelle situation i denne fascinerende og omtumlede region af verden. Det, der sker i Mellemøsten, synes altid på godt og ondt at påvirke vores hverdag i resten af verden – via terroraktioner, oliepriser, flygtningestrømme eller andet.

Derfor er det umuligt at vende ryggen til Mellemøsten, for gør man det, får det ubehagelige konsekvenser. Mellemøsten er et område vi hele tiden hører om, og som hele tiden påvirker os, men som de færreste rigtig forstår.

Foredraget forsøger at sætte nogle ting på plads, give baggrund og perspektiv... måske ikke ligefrem at give svar på alt, men i det mindste at gøre tilhørerne forvirrede på et højere niveau.Ufortalte beretninger - fotos og fortællinger fra Mellemøsten

Jeg har altid et par fotografiapparater med, når jeg er på reportagerejser rundt om i Mellemøsten, og bogen ”Untold Stories”, som jeg udgav i 2012, bygger på mine egne fotografier. ”Ufortalt” står der i bogens titel, fordi der er tale om en række beretninger, jeg aldrig fik fortalt i mine TV-indslag, fordi jeg altid først begynder at fotografere, når optagelserne til TV-indslagene er overstået.

Derfor er det nogle lidt anderledes fortællinger, jeg lader ledsage mine fotos. Skæve, lidt mere kommenterende, reflekterende, sjove, underlige, finurlige… men anderledes. Beretningerne i bogen – og i foredraget – centreret om tre hovedemner: Jerusalem, Israel-Palæstina og Det arabiske Forår… Og i virkeligheden også et fjerde emne – nemlig fotografering.

Foredraget ledsages af et diashow.Det arabiske Forår: Kommer der sommer eller isvinter bagefter?

Den arabiske verden er i opbrud. Revolutioner, oprør, demonstrationer, konfrontationer. Nogle lande har væltet deres diktator, andre er kastet ud i blodig borgerkrig. I visse lande viser tyrannen tænder og slår ned på ethvert tilløb til protest, og i andre arabiske lande holder man spændt vejret for at se, hvilken vej det kommer til at gå.

Jeg har på nærmeste hold dækket Det arabiske Forår, som det er blevet kaldt. I dette foredrag fortæller jeg både om oplevelserne på Tahrir-pladsen i Kairo og fra kampene i det, libyerne selv kalder deres frihedskrig. Men nok så vigtigt er det at diskutere, hvor den arabiske verden er på vej til. Bliver den arabiske verden fremover en fri, demokratisk oase? Eller kommer vi til at se tilbageskridt til diktaturets dage? Og hvad bliver de islamiske fundamentalisters rolle i fremtiden?Korrespondent i Mellemøsten

Mellemøsten er som et flimrende fatamorgana. Netop som man tror, man har forstået noget, man lige har oplevet i den her del af verden, så viser det sig, at det i virkeligheden er noget helt andet, der er sket, end det, man mente, man oplevede. Intet i Mellemøsten er, hvad det giver sig ud for at være. I dette område eksisterede virtual reality lang tid inden internettet blev opfundet. Alle har deres helt egen version af virkeligheden, og side om side eksisterer forskellige udgaver af historien, som gensidigt udelukker hinanden. "Sandheden er krigens første offer", siger man.

Her er løgnen ofte så meget en del af folks virkelighedsopfattelse, at den alene derfor bliver sand, blot fordi folk tror nok på den. Det er bare en af mange øjenåbnere, som mine mere to årtier som TV2’s Mellemøstkorrespondent har givet mig. Samtidig har mit job også givet mig mulighed for at være øjenvidne til nogle af den nyere histories mest spændende og dramatiske begivenheder. Alt sammen en del af jobbet som korrespondent i Mellemøsten.Om at dække krige opstande og terror

I hele sin historie har Mellemøsten været hærget af krige, opstande og terroraktioner. Meget af det, der er sket i de sidste par årtier, har jeg oplevet på nærmeste hold, fordi jeg har dækket det som journalist. Fra Libanonkrigen i 1982 til Det arabiske Forår, som stadigvæk foregår. I en årrække underviste jeg de studerende ved Danmarks Journalisthøjskole i Århus i at arbejde i og rapportere fra krig-, krise- og katastrofezoner, baseret på mine egne erfaringer fra en langt liv som udenrigskorrespondent i et af verdens mest krigshærgede områder.

Dette foredrag er en meget forkortet udgave af mit undervisningsforløb på DJH, som også resulterede i bogen ”Rapport fra en ørkenspejling – snapshots fra et reporterliv i Mellemøsten”.

Har du brug for hjælp, kan du kontakte én af vores konsulenter her→

 
Referencer

Nedenfor ser du en liste med udpluk af udtalelser og referencer. Hvis du har spørgsmål eller ønsker uddybning af specifikke emner, er du velkommen til at kontakte os her.

Har du brug for hjælp, kan du kontakt en konsulent her →


 

Referencer er på vej!

Send en uforpligtende forespørgsel på Steffen Jensen

- Du får svar inden for kort tid

  "Foredrag giver mig mulighed for mere personligt at fortælle om Mellemøstens komplicerede sammenhænge og fantastisk fascinerende forhold"

  ______

  Steffen Jensen

  Relaterede foredrag

  Lone Herts, SpeakersLounge, foredrag, .

  Lone Hertz

  Stand-upper med substans LONE HERTZ Lone Hertz er efter mange år i branchen som foredragsholder, oplæser og skuespiller ...
  JENS-ANDRÉ HERBENER, speakerslounge

  Jens-André P. Herbener

  Foredrag om religion, kønsroller, klima og grøn omstilling JENS-ANDRÉ HERBENER Han taler om religioner bygget på faglige teorier. ...