Hvad sker der, når lægen bliver syg af stress?

De største folkesygdomme set både fra en personlig og lægefaglig vinkel

Morten Saksø


Læge og foredragsholder

Morten Saksø er uddannet speciallæge i infektionsmedicin ved Aarhus Universitet og er, hvad han selv kalder autodidakt stressramt. Han har siden sin sygemelding i 2016 været igennem et hav af selvhjælpsbøger og forskellige terapiforløb, som har givet ham en stor selvindsigt. Det er denne selvindsigt, som han i dag bruger aktivt til at inspirere og motivere andre, som er ramt af psykisk sygdom og/eller lang sygemelding.

Morten har igennem flere år arbejdet med stress, psykisk sygdom samt, hvordan det påvirker vores omgivelser og vores selv. Erfaringerne er dyrt købte og tager udgangspunkt i Mortens Saksøs egen rejse som stressramt.

Nogle af vores største folkesygdomme, stress og depression, bliver i Morten Saksøs foredrag belyst både fra en personlig og en lægefaglig vinkel. Morten Saksøs mission er at medvirke til, at stress og psykisk sygdom bliver mindre tabubelagt - og at give konkrete værktøjer til, hvordan du, som leder og medarbejder, bedre kan håndtere en kollega eller ansat, der har ond i sjælen eller har svært ved at få livets puslespil til at gå op. 

Du vil opleve en ærlig og humoristisk fortælling fra den virkelige verden, som mange kan relatere til. Morten Saksø vil vise, at du ikke står alene med udfordringerne. Der er andre derude. Han inspirerer til at snakke om hverdagens mange op- og nedture og giver håb om, at det er muligt at finde en vej gennem stress og langvarig sygemelding.

Foredrag

Den dag lægen blev syg

Overbelastning på både arbejdet og hjemmefronten kombineret med en manglende evne til at sige nej og sætte grænser resulterede i 2016 i, at Morten Saksø blev sygemeldt med stress. Det var startskuddet til en lang indre rejse gennem kaos, utilstrækkelighedsfølelse, angst, depression og selvmordstanker, inden han efter ét år kom ud af sygemeldingen.

Dette er en fortælling, som mange kan nikke genkendende til. Der er desværre rigtig mange, som dagligt kæmper med stressrelaterede sygdomme. Morten Saksø vil gennem sit foredrag opfordre til, at vi tør være oprigtigt interesserede i vores medmennesker. Vi skal turde stille spørgsmålet; ”Hvordan går det?” – og turde blive stående og lytte til svaret.

Morten Saksø vil på autentisk vis give et indblik i, hvad sygemeldingen og stressen havde af betydning for ham og hans familie – og hvordan de kom igennem denne livskrise – og ikke mindst hvordan de sammen fandt et nyt ståsted i tilværelsen.


Mænd og stress

Mænd kan også rammes af stress. Men hvad sker der egentlig hos mænd, når stressen rammer? Og hvorfor er mænd generelt ikke så gode til at sætte ord på deres problemer? I dette foredrag tager Morten Saksø dig med ind i mændenes verden og fortæller, hvordan stress rammer særligt mænd – og hvorfor mændene ikke kan klare alt selv.

Morten Saksø har selv været hele turen igennem og kan levende og ærligt berette om alle de tanker og udfordringer, som stress fører med sig. Og hvorfor det er så vigtigt, at mændene er en del af et større fællesskab.


Bliv din egen bedste ven

Vi er alle meget opmærksomme, når mobilens batteri kører på de sidste procenter – og vi har altid en oplader indenfor rækkevidde. Men hvad er status, når det gælder vores egne batterier? Hvordan sørger du for at tanke energi, når du kører på de sidste procenter?

For at kunne være en god ægtefælle, kollega, forældre og ven, bliver man nødt til at starte med at tage hånd om sig selv. Ellers kan man ikke i længden give energi og kærlighed til andre, der har brug for dig, hvis ikke man kan mærke sig selv.

Morten Saksø vil i dette foredrag give dig tips og strategier til, hvordan du kan blive din egen bedste ven – berettet fra en person, som dagligt arbejder med at være netop det.


 

Referencer

Her er nogle af de seneste referencer fra tilhører


”Den dag lægen blev syg” er et foredrag som skaber eftertanke. Morten fortæller ærligt om sin rejse igennem livet. Det er en rejse, der byder på glæde og sammenhold med familien, men også på hans problemer med stress og depression. Når Morten fortæller, så gør han det på en åben og ærlig måde, som gør at man kan sætte sig ind i hans situation og lære sig noget af det. Han giver også konkrete eksempler, som man ofte kan relatere til sit eget liv. Psykisk sygdom er i dag et samfundsproblem og dette foredrag belyser problemet på en meget direkte facon.

Morten er en varm person, som man hurtigt kan identificere sig med. At lytte til hans foredrag er en investering i sig selv!

______
Rickard Gunnarsson, ejer af et reklamebureau

"Et meget interessant foredrag, som jeg varmt kan anbefale til alle. Selv om man ikke selv har haft det psykisk dårligt, er det bestemt værd at lytte til Mortens foredrag. Jeg fik selv et andet syn på livet, og tips til hvordan jeg selv kunne tage ansvar for mit eget liv og forandre det til det bedre. Morten er en rigtig god foredragsholder og utrolig interessant at lytte til.

Dem der ikke har hørt dette foredrag, er virkelig gået glip af noget!"

______
Anisette Magnusson, sygeplejerske

"Morten er et meget sympatisk og behageligt menneske, som med sin naturlige og venlige facon formår at fange alles opmærksomhed. Jeg blev følelsesmæssigt vældigt rørt af Mortens personlige, til tider vældigt udleverende og virkelighedsnære historie. Historien om ”Den dag lægen blev syg” og om hvordan han sammen med familien har klaret sig igennem en eksistentiel livskrise og samtidigt har lært sig, hvor vigtigt det er at lytte på kroppens signaler, er ganske enkel fantastisk.

Jeg kan varmt anbefale alle at lytte til Mortens foredrag!"

______
Helena Holck-Clausen, Personlig træner og kostexpert

Send en uforpligtende forespørgsel på Morten Saksø

- Du får svar inden for kort tid

  Rickard Gunnarsson

  Indehaver af reklamebureau

  ”Den dag lægen blev syg” er et foredrag, som skaber eftertanke. Morten fortæller ærligt om sin rejse igennem livet. Det er en rejse, der byder på glæde og sammenhold med familien, men også på hans problemer med stress og depression. Når Morten fortæller, så gør han det på en åben og ærlig måde, som gør at man kan sætte sig ind i hans situation og lære sig noget af det. Han giver også konkrete eksempler, som man ofte kan relatere til sit eget liv. Psykisk sygdom er i dag et samfundsproblem og dette foredrag belyser problemet på en meget direkte facon. Morten er en varm person, som man hurtigt kan identificere sig med. At lytte til hans foredrag er en investering i sig selv!

  Anisette Magnusson

  Sygeplejerske

  Et meget interessant foredrag, som jeg varmt kan anbefale til alle. Selv om man ikke selv har haft det psykisk dårligt, er det bestemt værd at lytte til Mortens foredrag. Jeg fik selv et andet syn på livet, og tips til hvordan jeg selv kunne tage ansvar for mit eget liv og forandre det til det bedre. Morten er en rigtig god foredragsholder og utrolig interessant at lytte til.
  Dem der ikke har hørt dette foredrag, er virkelig gået glip af noget!"

  Helena Holck-Clausen

  Personlig træner og kostekspert

  Morten er et meget sympatisk og behageligt menneske, som med sin naturlige og venlige facon formår at fange alles opmærksomhed. Jeg blev følelsesmæssigt vældigt rørt af Mortens personlige, til tider vældigt udleverende og virkelighedsnære historie. Historien om ”Den dag lægen blev syg” og om hvordan han sammen med familien har klaret sig igennem en eksistentiel livskrise og samtidigt har lært sig, hvor vigtigt det er at lytte på kroppens signaler, er ganske enkel fantastisk.
  Jeg kan varmt anbefale alle at lytte til Mortens foredrag!"

  Relaterede foredrag

  Bastian Overgaard

  Styrk samarbejde, motivation og trivsel gennem Silent Co-creation Bastian Overgaard Hvem er Bastian OvergaardBastian Overgaard er ledelsesrådgiver, forfatter ...

  Iris Engelund

  Sæt dit talent i spil - og styrk dine relationer og samarbejde Iris Engelund Hvem er Iris Engelund Iris ...
  Hardeep Dhanjal, SPEAKERSlounge foredrag, Arbejdskultur, Forandring, Formidling, Kommunikation, Kultur, Ledelse & Lederudvikling, Medarbejderudvikling, Organisation, Personlig udvikling, Teamudvikling Udvikling

  Hardeep Dhanjal

  Udnyt dit fulde potentiale - Og skab positive forandringer HARDEEP DHANJAL Hvem er Hardeep DhanjalHardeep har en baggrund ...
  Victor Fddersen, foredrag, foredragsholder, book foredrag, vinderteam, OL guldSPEAKERSlounge foredrag,

  Victor Feddersen

  Vinterteams skaber resultater - og har det sjovere Victor Fedderesn Hvem er Victor FeddersenVictor Feddersen er tidligere dansk ...
  Smild dig glad, bog, Jesper Bergstrøm, SPEAKERSlounge foredrag

  Jesper Bergstrøm

  Boost dit salg - ved at afkode og forstå dine kunders kropssprog JESPER BERGSTRØM Jespers foredrag og peptalks ...
  Christina Busk, SPEAKERSlounge fordrag, foredragsholder, find foredragrag

  Christina Busk

  Moderne etik - og de etiske valg du står overfor som menneske, privat og professionelt CHRISTINA BUSK Etik ...
  Steffen Lykke Rasmussen, SPEAKERSlounge, foredrag, foredragsholder, book foredrag

  Steffen Lykke Rasmussen

  Gentænk de sociale indsatser - social iværksætter som skaber innovative sociale løsninger STEFFEN LYKKE RASMUSSEN Hvem er Steffen ...
  Mikael kamper, SPEAKERSlounge, foredrag, tlf. 27606005, foredragsholder

  Mikael Kamber

  Skru op for din arbejdsglæde, motivation og trivsel - få konkrete værktøjer fra positiv psykologi Mikael Kamber Hvem ...
  Tina Nielsen, SPEAKERSlounge foredrag, Tlf. 27606005

  Tina Nielsen

  Slip stressen - Tinas tilgang til stresscoaching er at koble selve coachingen med mentaltræning, for at opnå det ...
  Osama Salame_SPEAKERSlounge foredrag_

  Osama Salame

  Historier, der rykker! - motivation, historiefortælling og effekten af storytelling OSAMA SALAME Jeg er vild med Storytelling og ...

  SPEAKERSlounge Foredragsrække 2021

  SPEAKERSlounge foredragsrække 2021 - kom til foredrag og bliv inspireret til dit næste arrangement I 2021 afholder SPEAKERSlounge ...
  Tina Pakula, foredragsholder hos SPEAKERSlounge foredrag, foredragsholder, find foredrag, SPEAKERSlounge

  Tina Pakula

  Misforståede medarbejdere - Som leder kan du ikke eksekvere og forandre alene - du må derfor forstå dine ...

  Amy Doherty Jönsson

  Alle unge kan udvikle sig positivt og få den fremtid, de fortjener Amy Doherty Jönsson Hvem er Amy ...

  Thomas Gerstrøm

  Din kærlighed til barnet udtrykkes også med et nej! - han giver forældre øvelser, metoder og tro på, ...
  Janni Bach, foredrag, Speakerslounge,

  Janni Bach

  Led som en leder - og dine medarbejdere arbejder med glæde JANNI BACH Janni Bach er en erfaren ...

  Yvonne Urban

  "Fremtidens karriere" - når talen falder på forretning koblet med menneskers karrieredrømme og arbejdsmarkedets agile udvikling. YVONNE URBAN ...
  Morten Brøgger, foredragsholder,SpeakersLounge, foredrag

  Morten Brünning Brøgger

  Unfolding Human Potential -Fremtidens lederegenskaber indebærer mod, kreativitet og nysgerrighed. MORTEN BRÜNNING BRØGGER Morten har mere end 15 ...
  Kenneth Dreyer, Speakerslounge, foredrag, foredragsholder find foredrag1

  Kenneth Dreyer

  Træn din mentale styrke og skab resultater Hvordan kan du øge din mentale styrke? KENNETH DREYER Mentaltræner, coach ...
  peter winther, speakerslounge, foredrag

  Peter Winther

  Foredrag om kundeloyalitet - foredrag om kundeloyalitet, mental sundhed, konflikter, forandringer og personlig udvikling. PETER WINTHER Peter Winthers ...

  Jette Blok

  Skab bedre balance i din hverdag Jette Blok Det får du ud af et foredrag med Jette BlokDet ...
  Mathias Bruhn, SpeakersLounge, foredrag, personlig gennemslagskraft

  Mathias Bruhn

  Lær at brænde igennem i din karriere med stærke førstehåndsindtryk, præsentationer der huskes og karismatisk gennemslagskraft!  Mathias Bruhn ...
  Mille Sjøgren, SpeakersLounge, foredrag, foredrgsholdere

  Mille Bruun Sjøgren

  Sådan tænker næste generation af arbejdstagerer MILLE BRUUN SJØGREN Mille brænder for at vise mennesker og virksomheder, at ...
  Mette Mortensen, SpeakersLounge foredrag1

  Mette Mortensen

  58 dage alene i vildmarken METTE MORTENSEN Hør Mettes ærlige og intense fortælling om hvordan hun taklede isolationen, ...
  Malue Montclaire Ignez, speakerslounge 300

  Malue Montclairre

  Det liv du ønsker...skal du få! MALUE MONTCLAIRRE Terapeut, foredragsholder og kursusleder. Malue hjælper mennesker med at gå ...
  Torben Wiese, Foredrag med Torben Wiese

  Torben Wiese

  Bryd dine vaner - og nå nye højder! Torben Wiese Hvem er Torben Wiese Torben Wiese er blandt Danmarks ...
  Peter Mygind SpeakersLounge foredrag

  Peter Mygind

  Det glade liv og den ægte arbejdslæde! PETER MYGIND Skuespiller, tv-vært, musiker, entertainer, konferencier og foredragsholder. Foredrag med ...
  Foredrag med Rasmus Bagger, rasmus bagger, SpeakersLounge

  Rasmus Bagger

  Forøg din ydeevne! - foredrag og peptalks som er involverende og modige RASMUS BAGGER Foredragsholder, performance coach og ...
  Foredrag med Marie Litrup, Marie Litrup SpeakersLounge 4

  Marie Litrup

  Genvind kontrollen over din tid Marie Litrup Hvem er Marie LitrupMarie Litrup har mere end 15 års erfaring ...
  Foredrag med Carina Heckscher, Carina Heckscher

  Carina Heckscher

  Lær at være 123% dig selv - ALTID CARINA HECKSCHER Hvem er Carina HeckscherCarina Heckscher brænder for at ...
  Trine Egede, foredrag, SpeakersLounge,

  Trine Egede

  Bæredygtig ledelse giver arbejdsglæde og trivsel Trine Egede Hvem er Trine EgedeTrine Egede er certificeret arbejdslystkonsulent og ledelsesrådgiver ...