SPEAKERSlounge

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Ring for professionel rådgivning Tlf. 53 80 90 04

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

MORTEN SAKSØ

Læge og foredragsholder

Jeg hedder Morten Saksø, er 39 år gammel og arbejder til dagligt som læge på et sygehus i Skåne. Jeg er gift med en svensk kone og far til 2 børn. Min lægeuddannelse tog jeg på universitetet i Århus og har siden 2009 boet i Åhus, som ligger på den østlige side af Skåne.

I januar 2016 gik jeg ned med stress. For meget belastning på arbejdet og på hjemmefronten kombineret med min daværende manglende evne til at sige nej og sætte grænser gjorde, at min hjerne til sidst blev rigtig, rigtig træt.

Jeg var sygemeldt i 1 år og det var startskuddet til en lang indre rejse gennem kaos, utilstrækkelighedsfølelse, angst, depression og selvmordstanker inden jeg, bl.a. ved hjælp af antidepressiv medicinering, arbejde i mandegruppe i København og utrolig støtte fra familie og venner, lykkedes at finde et nyt ståsted i tilværelsen.

Det er denne rejse, som mange i dagens samfund desværre kan nikke genkendende til, som jeg gerne vil tage jer med på. Fortælle om mine erfaringer med stress og psykisk sygdom, om hvad jeg har lært mig af denne rejse samt give nogle konkrete tips og værktøjer til, hvordan man kan komme tilbage til arbejdsmarkedet efter en langvarig sygemelding pga stress og depression.

Missionen

Nogle af vores største folkesygdomme, stress og depression, bliver med dette foredrag belyst både fra en meget personlig samt en lægefaglig vinkel. I løbet af en 1 time fortæller Morten sin historie om at gå fra at være Supermand til at være en selvmordtruet klods om benet, for derefter at skulle bygge sig selv op igen og redefinere sig som mand, partner, far og læge.  

Efter foredraget bliver der rig mulighed for at stille spørgsmål samt få udleveret forslag til rehabiliteringsplaner og bogtips.

Jeg håber, at mit foredrag kan medvirke til at stress og psykisk sygdom bliver mindre tabubelagt, og at jeg kan give konkrete værktøjer til, hvordan man som leder og medarbejder, bedre kan håndtere en kollega eller ansat, der har ondt i sjælen/har svært ved at få livspuslespillet til at gå op. 

 

Er du blevet nysgerrig? Send en uforpligtende foresprøgsel på Morten her →

Foredrag

Engagerende, inspirerende og relevant foredrag om Den dag lægen blev syg

Morten Saksø arbejder til dagligt som læge. I 2016 blev han langtidssygemeldt pga langvarig stress.

Morten fortæller på en meget personlig og ærlig måde om sin indre rejse de sidste 4 år. En rejse som bl.a. handler om depression, identitetskrise, selvmordstanker, arbejde i mandegruppe, om at være faret vild i tilværelsen og på ny finde en retning i livet.

Foredraget handler også om, hvordan vi som individ kan blive bedre til at passe på os selv, sætte grænser og hvordan vi kan gøre stress og psykisk sygdom mindre tabubelagt.

Som publikum får du også konkrete tips til en rehabiliteringsplan i forbindelse med opstart af arbejdet efter en langvarig sygemelding samt tips til litteratur, som har hjulpet Morten i hans rehabiliteringsforløb.


Arbejdet i mandegruppe. Maskulin selvudvikling og seksualitet

I dette foredrag går Morten mere i dybden med, hvad man laver i en mandegruppe. Hvorfor behøver vi overhovedet mandegrupper? Hvem kan ha nytte af en mandegruppe? Er det ikke grænseoverskridende at være i en mandegruppe?

Morten fortæller åbent om sine egne erfaringer fra mandegruppearbejde med 20 andre mænd, som startede i efteråret 2016 under ledelse af mandeterapeut Tomas Friis.

De sidste 3 år har Morten fortsat sit mandegruppearbejde, og mødes var 14.dag med 6 andre mænd fra den oprindelige mandegruppe.

Under foredraget fortæller Morten bl.a om, hvordan man som mand kan komme i bedre kontakt med sine følelser, grænsesætning, sin seksualitet, polaritet i parforholdet og hvordan man går fra at være en Nice-guy til at være en oprigtig mand.


Hvordan kan nutidens unge få et naturligt og sundt forhold til sig selv?

Vi har i dagens samfund en stor del af vores ungdomsgeneration, som har rigtig ondt i sjælen. Hvordan kunne det gå så galt? Hvorfor har denne ungdomsgeneration det så skidt i dag?

Morten Saksø kommer i dette foredrag bl.a. ind på hvilken rolle Facebook, mobiltelefoner og forældregenerationen har i dette. Dette er selvfølgelig multifaktorielt.

Det vigtige er ikke kun at se på, hvorfor det kunne gå så galt, men også se på, hvad vi alle kan gøre, for at løse dette problem?

Morten forsøger at komme med nogle bud på, hvordan vi sammen kan løse denne udfordring, da det både individuelt og samfundsøkonomisk vil få rigtig store konsekvenser, hvis vi ikke aktivt forholder os til denne udfordring.


Hvad har du lyst til at høre om?

I dette foredrag kan du sammen med Morten Saksø bestemme, hvad du/din arbejdsplads/din forening gerne vil høre mere om indenfor områderne Stress, depression, identitetskrise, rehabilitering, mandegruppearbejde, polaritet i parforholdet, hvad siger vi til vores børn?, seksualitet, vaner og forandring af vaner samt grænsesætning og ansvarstagende i hverdagen.

 

Har du brug for hjælp, kan du kontakte én af vores konsulenter her→

 
Referencer

Her er nogle af de seneste referencer fra tilhører


”Den dag lægen blev syg” er et foredrag som skaber eftertanke. Morten fortæller ærligt om sin rejse igennem livet. Det er en rejse, der byder på glæde og sammenhold med familien, men også på hans problemer med stress og depression. Når Morten fortæller, så gør han det på en åben og ærlig måde, som gør at man kan sætte sig ind i hans situation og lære sig noget af det. Han giver også konkrete eksempler, som man ofte kan relatere til sit eget liv. Psykisk sygdom er i dag et samfundsproblem og dette foredrag belyser problemet på en meget direkte facon.

Morten er en varm person, som man hurtigt kan identificere sig med. At lytte til hans foredrag er en investering i sig selv!

______
Rickard Gunnarsson, ejer af et reklamebureau

"Et meget interessant foredrag, som jeg varmt kan anbefale til alle. Selv om man ikke selv har haft det psykisk dårligt, er det bestemt værd at lytte til Mortens foredrag. Jeg fik selv et andet syn på livet, og tips til hvordan jeg selv kunne tage ansvar for mit eget liv og forandre det til det bedre. Morten er en rigtig god foredragsholder og utrolig interessant at lytte til.

Dem der ikke har hørt dette foredrag, er virkelig gået glip af noget!"

______
Anisette Magnusson, sygeplejerske

"Morten er et meget sympatisk og behageligt menneske, som med sin naturlige og venlige facon formår at fange alles opmærksomhed. Jeg blev følelsesmæssigt vældigt rørt af Mortens personlige, til tider vældigt udleverende og virkelighedsnære historie. Historien om ”Den dag lægen blev syg” og om hvordan han sammen med familien har klaret sig igennem en eksistentiel livskrise og samtidigt har lært sig, hvor vigtigt det er at lytte på kroppens signaler, er ganske enkel fantastisk.

Jeg kan varmt anbefale alle at lytte til Mortens foredrag!"

______
Helena Holck-Clausen, Personlig træner og kostexpert

 

Send en uforpligtende forespørgsel på Morten Saksø

- du får svar inden for kort tid!

”Den dag lægen blev syg” er et foredrag som skaber eftertanke. Morten fortæller ærligt om sin rejse igennem livet. Det er en rejse, der byder på glæde og sammenhold med familien, men også på hans problemer med stress og depression. Når Morten fortæller, så gør han det på en åben og ærlig måde, som gør at man kan sætte sig ind i hans situation og lære sig noget af det. Han giver også konkrete eksempler, som man ofte kan relatere til sit eget liv. Psykisk sygdom er i dag et samfundsproblem og dette foredrag belyser problemet på en meget direkte facon. Morten er en varm person, som man hurtigt kan identificere sig med. At lytte til hans foredrag er en investering i sig selv!

______
Rickard Gunnarsson, ejer af et reklamebureau

Relaterede foredrag

Hardeep Dhanjal, SPEAKERSlounge foredrag, Arbejdskultur, Forandring, Formidling, Kommunikation, Kultur, Ledelse & Lederudvikling, Medarbejderudvikling, Organisation, Personlig udvikling, Teamudvikling Udvikling

Hardeep Dhanjal

Positive forandringer i organisationen - ved at arbejde med de involverede menneskers mentale og følelsesmæssige tilstand. HARDEEP DHANJAL ...
Victor Fddersen, foredrag, foredragsholder, book foredrag, vinderteam, OL guldvinder

Victor Feddersen om vinderteams og vinderkultur

Vinderteams og vinderkultur - vinderteams har det sjovest og sikrer solid bundlinje i virksomheden VICTOR FEDDERSEN Foredragsholder, OL-guldvinder ...
Smild dig glad, bog, Jesper Bergstrøm, SPEAKERSlounge foredrag

Jesper Bergstrøm

Boost dit salg – ved at afkode og forstå dine kunders kropssprog JESPER BERGSTRØM CEO, foredragsholder, underviser og ...
Per Ryt-Hansen, SPEAKERSlounge foredrag, SPEAKS, find foredrag, foredrag, foredragsholder

Per Ryt-Hansen

Humor, trivsel og arbejdsglæde – i Ledelse, Teambuilding & Seniorstyrken PER RYT-HANSEN Direktør, foredragsholder og tidligere underviser på ...
Christina Busk, SPEAKERSlounge fordrag, foredragsholder, find foredragrag

Christina Busk

Moderne etik – og de etiske valg du står overfor som menneske, privat og professionelt CHRISTINA BUSK Direktør, ...
Steffen Lykke Rasmussen, SPEAKERSlounge, foredrag, foredragsholder, book foredrag

Steffen Lykke Rasmussen

OM SOCIALT IVÆRKSÆTTERI – et halvt år som hjemløs og nytænkning af de sociale indsatser STEFFEN LYKKE RASMUSSEN ...
Mikael kamper, SPEAKERSlounge, foredrag, tlf. 27606005, foredragsholder

Mikael Kamber

Skru op for arbejdsglæden og livsglæden – foredrag om positiv psykologi MIKAEL KAMBER Journalist, forfatter og foredragsholder. Inspirerende ...
SPEAKERSLounge ofredrag, Kenneth Collins, foredrag, find foredrag

Kenneth Collins

Smerte og stresshåndtering – kan reduceres med simple redskaber KENNETH COLLINS Kropsterapeut, stifter af Body Correction & foredragsholder ...
Tina Nielsen, SPEAKERSlounge foredrag, Tlf. 27606005

Tina Nielsen

Slip stressen – Tinas tilgang til stresscoaching er at koble selve coachingen med mentaltræning, for at opnå det ...
Osama Salame_SPEAKERSlounge foredrag_

Osama Salame

Historier, der rykker! – motivation, historiefortælling og effekten af storytelling OSAMA SALAME Motivational Speaker og Storyteller Jeg er ...
Henrik Skovdal, SPEAKERSLounge foredrag, tlf. 27 6060 05

Henrik Skovdal

Er du til grin? – Skal du virkelig trænge igennem foran en forsamling, virker din humor som den ...
Foredragholdere SPEAKERSlounge,_foredragsrække 2020, foredrag, foredragsholder

SPEAEKERSlounge Foredragsrække 2020

SPEAKERSlounge foredragsrække 2020 – kom til gratis foredrag og hør top professionelle oplægsholdere I 2020 afholder SPEAKERSlounge inspirerende ...
Tina Pakula, foredragsholder hos SPEAKERSlounge foredrag, foredragsholder, find foredrag, SPEAKERSlounge

Tina Pakula

Misforståede medarbejdere – Som leder kan du ikke eksekvere og forandre alene - du må derfor forstå dine ...
Lene Fischermann, SPEAKERSlounge foredrag, foredragsholder, find foredrag, foredrag, SPEAKERSlounge

Lene Fischermann

Lederskab med kraftfuld kommunikation - Er du leder, er det ikke nok at udøve ledelse LENE FISCHERMANN Lene ...
Foredragsholder-Søren-Matthiesen-Unge-stoffer-og-misbrug_SPEAKERSlounge

Søren Matthiesen

Fra narkoman til akademiker - vejen tilbage til livet SØREN MATTHIESEN Jurastuderende, foredragsholder og YouTuber Mit navn er ...
Henrik Bisbo, foredragsholder, Speakersklounge

Henrik Bisbo

Verdens ældste analyseværktøj – mere livskraftigt end nogensinde. HENRIK BISBO Erfaren leder fra det private erhvervsliv, team builder, ...
Georg-Julin, Speakerslounge foredrag, foredragsholdere

Georg Julin

Hvor blev den danske humor af? - kommunikation for alle aldersklasser GEORG JULIN Kommunikationsrådgiver, journalist, underviser, programtilrettelægger for ...
Amy Doherty Jönsson, speakerslounge, foredrag, foredragsholder

Amy Doherty Jönsson

Teenagementor som ALTID hepper på de unge - alle unge er i stand til at udvikle sig positivt ...
Bernt Lassen, Speakerslounge, foredrag, foredragholder

Bernt Lassen

Med fokus på at leve et godt og lykkeligt liv - i arbejde og fritid BERNT LASSEN Indehaver ...

Thomas Gerstrøm

Din kærlighed til barnet udtrykkes også med et nej! - han giver forældre øvelser, metoder og tro på, ...
Janni Bach, foredrag, Speakerslounge,

Janni Bach

Led som en leder - og dine medarbejdere arbejder med glæde JANNI BACH Organisatoriskpsykologisk konsulent / cand. comm. ...

Yvonne Urban

"Fremtidens karriere" - når talen falder på forretning koblet med menneskers karrieredrømme og arbejdsmarkedets agile udvikling. YVONNE URBAN ...
Morten Brøgger, foredragsholder,SpeakersLounge, foredrag

Morten Brünning Brøgger

Unfolding Human Potential -Fremtidens lederegenskaber indebærer mod, kreativitet og nysgerrighed. MORTEN BRÜNNING BRØGGER Mentaltræner og erhvervscoach, Team- og ...
Kenneth Dreyer, Speakerslounge, foredrag, foredragsholder find foredrag1

Kenneth Dreyer

Træn din mentale styrke og skab resultater Hvordan kan du øge din mentale styrke? KENNETH DREYER Mentaltræner, coach ...
peter winther, speakerslounge, foredrag

Peter Winther

Foredrag om kundeloyalitet - foredrag om kundeloyalitet, mental sundhed, konflikter, forandringer og personlig udvikling. PETER WINTHER Loyalitetsekspert, forfatter, ...

Jette Blok

Do Less – Be More - Skab balance i din hverdag JETTE BLOK Foredragsholder, Coach, StressKonsulent, Terapeut, YogaMamma ...
Mathias Bruhn, SpeakersLounge, foredrag, personlig gennemslagskraft

Mathias Bruhn

Lær at brænde igennem i din karriere med stærke førstehåndsindtryk, præsentationer der huskes og karismatisk gennemslagskraft!  Mathias Bruhn ...
Mille Sjøgren, SpeakersLounge, foredrag, foredrgsholdere

Mille Bruun Sjøgren

Sådan tænker næste generation af arbejdstagerer MILLE BRUUN SJØGREN Foredragsholder, forfatter til bogen Digitale Nomader, indehaver af Millespeak ...
Sigga Birkvad, speakerslounge, foredrag, foredragsholdere

Sigga Birkvad

”Mental sundhed & livsstil” - du får det liv, du lever SIGGA BIRKVAD Selvstændig formidler med fokus på ...
Mette Mortensen, SpeakersLounge foredrag1

Mette Mortensen

58 dage alene i vildmarken METTE MORTENSEN Friluftsvejleder, forfatter, fjeldvandre og foredragsholder, HR-konsulent, leadership-coach og Deltager i DR1´s TV-program: ...
Malue Montclaire Ignez, speakerslounge 300

Malue Montclairre

Det liv du ønsker...skal du få! MALUE MONTCLAIRRE Terapeut, foredragsholder og kursusleder. Malue hjælper mennesker med at gå ...
Hannelise og Simone foredrag, SpeakersLounge

Hannelise og Simone

Livsglæde og musikalske guldkorn HANNELISE OG SIMONE Hannelise er foredragsholder, NLP coach & CEO. Simone er musiker med ...
Allan Bo, speakersLounge 2

Allan Bo

Den svingende organisation - om samspil i organisationen ALLAN BO Foredragsholder, musiker og organisationsrådgiver. For at lykkes som ...
Torben Wiese, Foredrag med Torben Wiese

Torben Wiese

Scandinaviens vanebryder #1 TORBEN WIESE Foredragsholder, workshopkonsulent, forfatter og ledelsesrådgiver. Torben Wiese er kendt fra bl.a. DR, TV2, ...
Peter Mygind SpeakersLounge foredrag

Peter Mygind

Det glade liv og den ægte arbejdslæde! PETER MYGIND Skuespiller, tv-vært, musiker, entertainer, konferencier og foredragsholder. Foredrag med ...
https://speakerslounge.dk/pernille-aalund/

Pernille Aalund

'Tro, lykke og livsvalg' PERNILLE AALUND Forretningskvinde, Talkshowvært, Forfatter og Foredragsholder. Foredrag om krop, karriere og kærlighed. Pernille ...
Sanne Møller Skovgaard, SpreakersLounge foredrag

Sanne Møller Skovgaard

Mennesket i fokus SANNE MØLLER SKOVGAARD Foredragsholder, StressMaster og Coach. Hun arbejder med at sætte det enkelte menneske ...
Foredrag med Ole Wessung, Foredragsholder Ole Wessung SpeakersLounge

Ole Wessung

360° Sund virksomhed OLE WESSUNG Kiropraktor, foredragsholder, coach, inspirator & Direktør i virksomheden 360SUNDHED. Ole Wessung er én ...
Foredrag med Rasmus Bagger, rasmus bagger, SpeakersLounge

Rasmus Bagger

Forøg din ydeevne! - foredrag og peptalks som er involverende og modige RASMUS BAGGER Foredragsholder, performance coach og ...
Foredrag med Marie Litrup, Marie Litrup SpeakersLounge 4

Marie Litrup

Tid og overskud i hverdagen - Oplever du at mængden af opgaver, du skal nå, og tiden du ...