MILLE BRUUN SJØGREN

Foredragsholder, forfatter til bogen Digitale Nomader, indehaver af Millespeak og Digital Nomad Living, debatør, journalist samt podcaster af den digitale nomade

Mille brænder for at vise mennesker og virksomheder, at livet kan leves på mange forskellige måder, og at mange mennesker formegentlig ville blive lykkeligere, hvis de oplevede at have mere frihed til selv at bestemme over deres timer. Faktisk er det ikke bare noget hun mener, men noget flere undersøgelser peger på, nemlig at remote workers er langt mere produktive og lykkelige end folk, der sidder samme fysiske sted hver dag. Den næste generation køber ikke den præmis, der hedder 9-17, pension og frugtordning. Der skal noget helt andet til, for at tiltrække de gode talenter. Hendes foredrag er inddragende, inspirerende, oplysende og motiverende.

Om Mille
Mille Bruun Sjøgren har været selvstændig  siden hun blev fyret fra radiostationen The Voice i 2008 - af egen fri vilje! Mille har boet fem år i Spanien, hvorfra hun blandt andet har styret sin virksomhed Millespeak fra. Mille er mor til Vigfus på 12 og Elva-Indiana på 10 og gift med videnskabsjournalist Kristian Sjøgren. Det seneste år har hun backpacket jorden rundt i blandt andet Island, Canada, USA, Costa Rica, Panama, Colombia, Cuba, Mexico, Sydkorea, Japan og Thailand. Hun har skrevet artikler fra det colombianske højland, speaket FitnessWorld-reklamer fra Panama City og lavet podcast fra en autocamper på Island. Mille ved rigtig meget om denne livsstil, og giver virksomheder bud på, hvordan de imødekommer hendes generation af nomader, og bliver ved med at tiltrække talent til deres virksomhed. 

Mille også har stiftet freeliving, et community til alle os, der vil noget andet end 9-17. 

Udtalelse

"Den næste generation køber ikke den præmis, der hedder 9-17, pension og frugtordning. Der skal noget helt andet til, for at tiltrække de gode talenter. Hendes foredrag er inddragende, inspirerende, oplysende og motiverende.

Der er mange måder at kombinere et arbejdsliv med det liv, man drømmer om at leve, og det er, hvad foredraget handler om. Det er et supplement til uddannelsesinstitutioners fokus på at gå efter det faste job."

______

Mille Bruun Sjøgren

 

Hør podcasten..

Foredrag

Emner Mille Bruun Sjøren kan inddrage i foredraget - så det passer til jer:

 • Networking - bliv en sublim netværker
 • Schoolhacking-
 • Hvordan skaber jeg mit eget job
 • Få mere frihed i din hverdag
 • Remote work
 • Freelancelivet og iværksætteri

Alle foredrag kan tilpasse. 


Skab dig dit eget job

En stor del af den danske arbejdsstyrke arbejder ikke i traditionelle 9-17 jobs. I stedet er rigtig mange os freelancere, projektansatte, selvstændige, deltidsansatte mm. For mange af os gælder det, at et alternativt jobvalg er et udtryk for et ønske om en bedre balance mellem privatlivet og arbejdslivet. Den balance kæmper rigtig mange af os med at finde, hvilket også afspejles i, at hver 4. dansker drømmer om at lave noget andet, end de gør, og at 250.000 danskere spiser antidepressiv medicin for at holde tilværelsen ud.

Karrierevalget starter allerede, når uddannelsen er slut. Her bliver alle færdiguddannede dog næsten udelukkende præsenteret for det faste job som den eneste mulige karrierevej. Det afspejler dog ikke deres reelle muligheder.

I foredraget ’Skab dig dit eget job’ fortæller foredragsholder Mille Bruun Sjøgren om andre måder at strikke en karriere og et meningsfuldt liv sammen på.

Selvom samfundet har en forventning om, at unge mennesker skal gå fra folkeskole til gymnasiet til at få sig en uddannelse til at få sig et job, er løsningen langt fra den rigtige for alle. Mange mennesker vil formentlig trives meget bedre med de muligheder og friheder, som livet som selvstændig eller freelancer tilbyder. Det gælder ikke blot nu, men i særdeleshed også i fremtiden, hvor digitaliseringen gør, at mange flere af os kommer til at arbejde på helt nye måder og med helt nye muligheder for at skabe os et arbejdsliv, der både er maximalt tilfredsstillende og efterlader tid til de ting i livet, som går ud over arbejdslivet.

Arbejdet er ikke og må aldrig blive det vigtigste i livet. Arbejdet skal understøtte en berigende liv og ikke omvendt.

Foredraget ’Skab dig dit eget job’, der for mange er en øjenåbner i forhold til deres reelle muligheder på arbejdsmarkedet, indeholder:

 • Hands-on værktøjer til at skabe sig sin egen karriere og livsstil
 • Indblik i den digitale måde at drive sin forretning og livsstil på
 • Networking
 • Opgør med perfektionskulturen og arbejdsmarkedets vanetænkning
 • Man behøver ikke være Jesper Buch eller Martin Thorborg or at blive iværksætter. Man kan være iværksætter på mange forskellige måder.

Velegnet til uddannelsesinstitutioner.


Skab dig - som digital nomade

Hvad er en digital nomade, og kan jeg også blive det?

Mennesker der arbejder andre steder end på kontoret  er ifølge Gallup mere glade og langt mere produktive end andre. Mille Sjøgren er gået hele vejen i remote work livsstilen, men 1-2 dage om ugen, kan sagtens skabe mere glæde og produktivitet hos dine medarbejder. Hun deler ud af sine erfaringer som digital nomade på 7 ende år.

Foredraget handler om en anderledes måde at leve livet på - en særlig livsstil, hvor man har muligheden for at tage sit arbejde og sin familie med ud på eventyr i verden, samtidig med at man arbejder, tjener penge og plejer sin karriere. Det er så at sige bare en anderledes form for hverdag, der lige så godt kan finde sted i junglen i Panama eller i en Autocamper på tværs henover USA, som den kan finde sted i en lejlighed på Vesterbro i København eller i et rækkehus i Sæby. De digitale nomader vælger dog ofte de to første muligheder.

Jeg er Mille Sjøgren, og jeg har boet 7 år i udlandet, hvoraf jeg det seneste år har rejst med rygsæk rundt i hele verden med min familie (mand og to børn). Mine børn har gået i online-skole, og vi forældre har haft vores arbejde med under armen i form af en computer og et transportabelt lydstudie. Vi har boet i Spanien i en årrække og ellers rejst gennem Island, Canada, USA, Costa Rica, Panama, Colombia, Mexico, Cuba, Sydkorea, Japan og Thailand. Her har vi haft vores hverdage og vores eventyr.

Når man lever på den måde, som vi har gjort længe, er man digitale nomade, og det er en voksende bevægelse i hele verden, hvor flere og flere mennesker går sur i hamsterhjulræset med fast arbejde fra 9 til 17 kun afbrudt af alt for korte weekender og ferier. De digitale nomader smider sikkerheden over bord, tilrettelægger deres arbejdsliv, så de blot skal bruge en computer for at tjene penge, og så rejser de ellers ud i verden på eventyr.

Men hvordan gør man det? Hvordan smider man alt på ét bræt og rejser ud i verden med sine unger og sin forretning? Kan vi alle sammen blive digitale nomader, eller er det kun for de få privilegerede? Jeg mener helt klart, at mange flere kan leve et mere frigjort liv, og det mener jeg også, at mange mennesker vil synes er interessant. Netop det vil jeg komme med eksempler på i foredraget, der er designet til at inspirere andre til at se, at livet kan leves på mange måder og uden mange af hverdagens begrænsninger.

I foredraget kan jeg også komme ind på:

 • Hvad er en digital nomade?
 • Digital udstyr jeg har med på farten.
 • Min historie - hvordan gik jeg fra fast job til et digitalt nomadeliv.
 • Kan vi alle blive det?
 • Hvad med børn, farer og bekymringer?
 • Hvordan det kan give store oplevelser og frihed som menneske på den måde at sætte sit liv og sin hverdag fri.
 • Hvordan holder man sin forretning ved lige og skaber sit eget job?
 • Remote work og fremtidens arbejdsmarked.

Velegnet til faglige organisationer og A-kassers medlemmer.

 

Send en ufopligtende forespørgsel på Mille Bruun Sjøgren her→

 

Send en uforpligtende forespørgsel på Mille Bruun Sjøgren

- Du får svar inden for kort tid

  "Mille får min varmeste anbefaling som foredragsholder!!! Mille er en fantastisk fortæller, ærlig, passioneret og ekstremt inspirerende! Jeg bookede Mille til et oplæg i min virksomhed Goodtalks og Mille fik rene 5 ud af 5***** på hendes fantastiske fortælling. Der var 100% tilfredshed fra alle deltagere og mange skrev til mig uopfordret bagefter og udtrykte deres store begejstring! Vil anbefale alle at Booke Mille til et kæmpe energiboost!"

  ______

  Pernille sanberg Bech SEO og stifter af Goodtalks

  "Unægteligt et passioneret og inspirerende oplæg med nyttige rejsetips og salgstricks til den seriøse globetrotter, der ikke blot skal på ferie, men ønsker at gøre verden til sit hjem, skole og arbejdsplads i ét"

  ______

  Charlotte Geckler, tilrettelægger for Dansk Journalistforbund / Kreds 1

  "Mille bringer passion og engagement til et helt nyt niveau, hun deler ud på en lærerig og underholdende måde om hendes gode og mindre gode stunder i livet som freelancer på rejser jorden rundt. Du vil ikke kede dig et sekund i deres selskab. De varmeste anbefalinger herfra.”

  ______

  Allan Larsson, Ledelseskonsulent og underviser at UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

  Relaterede foredrag

  Ian Wisler-Poulsen

  Skab mindeværdige kundeoplevelser - og bliv kundens foretrukne samarbejdspartner Ian Wisler-Poulsen Hvem er Ian Wisler-PoulsenIan Wisler-Poulsen er ekspert ...

  Bastian Overgaard

  Styrk samarbejde, motivation og trivsel gennem Silent Co-creation Bastian Overgaard Hvem er Bastian OvergaardBastian Overgaard er ledelsesrådgiver, forfatter ...

  Iris Engelund

  Sæt dit talent i spil - og styrk dine relationer og samarbejde Iris Engelund Hvem er Iris Engelund Iris ...
  Smild dig glad, bog, Jesper Bergstrøm, SPEAKERSlounge foredrag

  Jesper Bergstrøm

  Boost dit salg - ved at afkode og forstå dine kunders kropssprog JESPER BERGSTRØM Jespers foredrag og peptalks ...
  Grums, SPEAKERSLounge, foredrag, foredragsholder

  Simon og Rasmus fra Grums

  Gode historier om iværksætteri, bæredygtighed & kaffegrums - fra kaffegrums til hudpleje. Ja, den er god nok. SIMON ...
  Steffen Lykke Rasmussen, SPEAKERSlounge, foredrag, foredragsholder, book foredrag

  Steffen Lykke Rasmussen

  Gentænk de sociale indsatser - social iværksætter som skaber innovative sociale løsninger STEFFEN LYKKE RASMUSSEN Hvem er Steffen ...
  Mikael kamper, SPEAKERSlounge, foredrag, tlf. 27606005, foredragsholder

  Mikael Kamber

  Skru op for din arbejdsglæde, motivation og trivsel - få konkrete værktøjer fra positiv psykologi Mikael Kamber Hvem ...

  SPEAKERSlounge Foredragsrække 2021

  SPEAKERSlounge foredragsrække 2021 - kom til foredrag og bliv inspireret til dit næste arrangement I 2021 afholder SPEAKERSlounge ...

  Yvonne Urban

  "Fremtidens karriere" - når talen falder på forretning koblet med menneskers karrieredrømme og arbejdsmarkedets agile udvikling. YVONNE URBAN ...
  peter winther, speakerslounge, foredrag

  Peter Winther

  Foredrag om kundeloyalitet - foredrag om kundeloyalitet, mental sundhed, konflikter, forandringer og personlig udvikling. PETER WINTHER Peter Winthers ...

  Jette Blok

  Skab bedre balance i din hverdag Jette Blok Det får du ud af et foredrag med Jette BlokDet ...
  Mathias Bruhn, SpeakersLounge, foredrag, personlig gennemslagskraft

  Mathias Bruhn

  Lær at brænde igennem i din karriere med stærke førstehåndsindtryk, præsentationer der huskes og karismatisk gennemslagskraft!  Mathias Bruhn ...
  Dorte Møller Madsen, SpeakersLounge

  Dorte Møller Madsen

  Sælger I stadig, som da der var ledning på telefonen? DORTE MØLLER MADSEN Foredrag om BtB i en ...
  Suzana Milovic, SpeakersLounge, foredrag.

  Suzana Milovic

  Bæredygtig business er fremtidens forretningsmodel Suzana Milovic Hvem er Suzana MilovicMed sig i bagagen har Suzana mere end ...
  Torben Wiese, Foredrag med Torben Wiese

  Torben Wiese

  Bryd dine vaner - og nå nye højder! Torben Wiese Hvem er Torben Wiese Torben Wiese er blandt Danmarks ...
  Peter Mygind SpeakersLounge foredrag

  Peter Mygind

  Det glade liv og den ægte arbejdslæde! PETER MYGIND Skuespiller, tv-vært, musiker, entertainer, konferencier og foredragsholder. Foredrag med ...
  Foredrag med Rasmus Bagger, rasmus bagger, SpeakersLounge

  Rasmus Bagger

  Forøg din ydeevne! - foredrag og peptalks som er involverende og modige RASMUS BAGGER Foredragsholder, performance coach og ...
  Foredrag med Marie Litrup, Marie Litrup SpeakersLounge 4

  Marie Litrup

  Genvind kontrollen over din tid Marie Litrup Hvem er Marie LitrupMarie Litrup har mere end 15 års erfaring ...
  Foredrag med Lars Godbersen

  Lars Godbersen

  Mød børn og forældre i øjenhøjde - og vær stolt af det, du gør! Lars Godbersen Hvem er ...
  Foredrag med Carina Heckscher, Carina Heckscher

  Carina Heckscher

  Lær at være 123% dig selv - ALTID CARINA HECKSCHER Hvem er Carina HeckscherCarina Heckscher brænder for at ...
  Trine Egede, foredrag, SpeakersLounge,

  Trine Egede

  Bæredygtig ledelse giver arbejdsglæde og trivsel Trine Egede Hvem er Trine EgedeTrine Egede er certificeret arbejdslystkonsulent og ledelsesrådgiver ...