METTE MORTENSEN

Friluftsvejleder, forfatter, fjeldvandre og foredragsholder, HR-konsulent, leadership-coach og Deltager i DR1´s TV-program: "Alene i Vildmarken lll"

Hør Mettes ærlige og intense fortælling om hvordan hun taklede isolationen, savnet og kampen for at overleve uden anden mad end de fisk hun kunne fange og den spiselige vegetation hun selv kunne finde.

Arbejdsmæssigt er Mette uddannet i detailbranchen, hvor hun har arbejdet i Dansk Supermarked (nu Salling Group) i knap 20 år. Her arbejdede hun primært indenfor ledelse, personaleudvikling og undervisning.

Hun har desuden en coachuddannelse indenfor leadership og personlig udvikling. Gennem sit job i Dansk Supermarked har hun arbejdet en del med udvikling af kurser og teambuilding i større eller mindre gruppe, ofte i det udendørs rum.

I sommeren 2013 sagde hun sit job som varehuschef for en føtex-forretning op, for at starte livet som selvstændig indenfor friluftsliv og ledelse.

Hun tog en friluftsvejlederuddannelse i Viborg med omdrejningspunkt omkring; basis friluftsliv, kano, kajak, klatring og vinterfjeld og i dag arbejder hun som selvstændig i sin virksomhed All-Out med fokus er på friluftsliv, erhvervsrettet coaching, ledelseskurser og personaleudviklingsforløb.

Sprog
Dansk, Engelsk

Rejser fra
Fyn

 

Om Mette

Arbejdsmæssigt er Mette uddannet i detailbranchen, hvor hun har arbejdet i Dansk Supermarked (nu Salling Group) i knap 20 år. Her arbejdede hun primært indenfor ledelse, personaleudvikling og undervisning. Hun har desuden en coachuddannelse indenfor leadership og personlig udvikling. Gennem sit job i Dansk Supermarked har hun arbejdet en del med udvikling af kurser og teambuilding i større eller mindre gruppe, ofte i det udendørs rum.

I 2018 debuterede Mette som forfatter til bogen “Vandring og friluftsliv”, udgivet ved Muusmann Forlag, og var i 2019 med i TV-programmet "Alene i Vildmarken", hvor hun var alene i den norske vildmark i hele 58 døgn.

I sommeren 2013 sagde hun sit job som varehuschef for en føtex-forretning op, for at starte livet som selvstændig indenfor friluftsliv og ledelse. Hun tog en friluftsvejlederuddannelse i Viborg med omdrejningspunkt omkring; basis friluftsliv, kano, kajak, klatring og vinterfjeld og i dag arbejder hun som selvstændig i sin virksomhed All-Out med fokus er på friluftsliv, erhvervsrettet coaching, ledelseskurser og personaleudviklingsforløb.

Send en ufopligtende forespørgsel på Mette Mortensen her→

Foredrag


Foredrag: ”Alene i Vildmarken” – Hvis jeg tænker det, skal jeg gøre det

Mette Mortensen har imponeret mange med sin mos-isolerede selvbyggede bjælkehytte i TV-programmet "Alene i vildmarken lll” hvor DR1 følger otte seje menneskers kamp om at kunne klare sig længst mulig tid, alene i den norske vildmark. Og især 43-årige Mette Mortensen fra Kulhuse på Sjælland imponerede seerne.

Flere af de andre deltagere var udfordret en del af vejrforholdene i Norge og var løbende nødt til at finde andre steder at bo. Men ikke Mette, som inden for ganske kort tid fik bygget sin imponerende bjælkehytte ved bredden af søen Salsvatnet.

Når man spørger ind til Mettes strategier og om hvorfor hun valgte at bygge hytten, som hun gjorde, fortæller hun, at hendes fokus fra starten havde været på at bevare så meget overskud som muligt. En af hendes prioriteringer var at holde sig mæt, varm og tør under sit ophold i vildmarken. Samtidig gjaldt det for hende om, hele tiden at spare på kræfterne og derved ikke bruge unødig energi.

”Jeg prioriterede jo at knokle helt vildt meget på den første uge, hvor mine kræfter stadig var i top. Dette mest med henblik på at etablere mit hjem, hvor jeg ville kunne holde mig varm og tør. På denne måde vidste jeg, at to af de tre basale behov var dækket ind og derefter, når kræfterne gradvist slap op, gav det mig tid til at koncentrere mig om at skaffe føde.”

Netop det at skaffe føde, blev fra start lidt af en udfordring for Mette.

Under optagelserne rasler kiloene af, alt imens nattefrost, storm, ensomhed og udmattelse gnaver sig ind på hende. Men trods personlige kampe og ensomhed sidder 43-årige Mette Mortensen ofte på sin lille hjemmelavede bænk foran sin solide og flotte hjemmegjorte hytte og misser veltilpas op mod solen med en kop kaffe i hånden.

Under dette foredrag fortæller hun noget det, du ikke så på tv. Om tankerne, følelserne og forberedelserne op til afrejsen, kampene, glæderne og sorgerne under optagelserne og om succesfølelsen og kæligheden der overvældede hende efter hun kom hjem.Anerkendende selvledelse

Hvis jeg tænker det, skal jeg gøre det!

Et meget inspirerende og lærerigt foredrag, som giver plads til både eftertanke og refleksion.
Hvordan udnytter vi vores egne personlige ressourcer bedst muligt og på hvilken måde finder vi den bedste udgave af os selv, i en verden hvor krav og forventninger til øget leverance og optimering blot stiger og stiger. Det handler om personlig selvledelse på et anerkendende plan, om mentalt fokus og viljen til at levere bedst muligt – dette både privat og jobmæssigt.

”Jo bedre den enkelte er til at optimere egne ressourcer, des bedre vil teamet som helhed blive. Dette vil derfor hurtigt kunne aflæses på bundlinjen, uanset om det er på det menneskelige plan eller på det økonomiske plan”

Anerkendende selvledelse kræver mere end nogensinde, at vi har selvindsigt og kan fokusere positivt på såvel egne successer som på vores fiaskoer.

I dette ærlige og lærerige foredrag tager Mette udgangspunkt i sin mere end 15 år lange lederkarriere og på den meget personlige udfordring hun havde, da hun i efteråret 2018 klarede sig i hele 58 dage, mutters alene i den norske vildmark – uden andet ly end det hun selv kunne bygge og kun med den mad hun selv kunne finde i naturen.

Hør hvilke 10 ting Mette har taget med sig fra vildmarken, og få en indsigt i hvordan hun, i en oplevelse som denne, kan hente inspiration til øget arbejdsglæde i hverdagens fortravlede almindeligheder.

”Man kan godt være flere ting på samme tid, uden at gå på kompromis med sig selv. For mig handler det grundlæggende om at udfordre sig selv og den kultur vi lever i”

Send en ufopligtende forespørgsel på Mette Mortensen her→

Workshop
Video

 

Referencer

Nedenfor ser du en liste med udpluk af udtalelser og referencer. Hvis du har spørgsmål eller ønsker uddybning af specifikke emner, er du velkommen til at kontakte os her.

Har du brug for hjælp, kan du kontakt en konsulent her →


”Super foredragsholder! Sej kvinde, som sætter store tanker i gang”

______

Kenneth Walmod-Larsen

”Jeg kan varmt anbefale at høre Mette holde foredrag. Hun er meget vidende, humoristisk og nærværende”

______

Hanne Meyer

”Serviceteamet, Elsesminde havde i dag besøg af seje Mette fra Alene i vildmarken. Hun gav os et helt særligt og fantastisk foredrag om hendes liv, valg i livet og ikke mindst vildmarkshistorier”

______

Berit Slot Hermansen

Send en uforpligtende forespørgsel på Mette

- Du får svar inden for kort tid

  ”Jeg kan varmt anbefale at høre Mette holde foredrag. Hun er meget vidende, humoristisk og nærværende”

  ______

  Hanne Meyer

  Relaterede foredrag

  Ian Wisler-Poulsen

  Skab mindeværdige kundeoplevelser - og bliv kundens foretrukne samarbejdspartner Ian Wisler-Poulsen Hvem er Ian Wisler-PoulsenIan Wisler-Poulsen er ekspert ...

  Bastian Overgaard

  Styrk samarbejde, motivation og trivsel gennem Silent Co-creation Bastian Overgaard Hvem er Bastian OvergaardBastian Overgaard er ledelsesrådgiver, forfatter ...

  Iris Engelund

  Sæt dit talent i spil - og styrk dine relationer og samarbejde Iris Engelund Hvem er Iris Engelund Iris ...
  Hardeep Dhanjal, SPEAKERSlounge foredrag, Arbejdskultur, Forandring, Formidling, Kommunikation, Kultur, Ledelse & Lederudvikling, Medarbejderudvikling, Organisation, Personlig udvikling, Teamudvikling Udvikling

  Hardeep Dhanjal

  Udnyt dit fulde potentiale - Og skab positive forandringer HARDEEP DHANJAL Hvem er Hardeep DhanjalHardeep har en baggrund ...
  Victor Fddersen, foredrag, foredragsholder, book foredrag, vinderteam, OL guldSPEAKERSlounge foredrag,

  Victor Feddersen

  Vinterteams skaber resultater - og har det sjovere Victor Fedderesn Hvem er Victor FeddersenVictor Feddersen er tidligere dansk ...
  Smild dig glad, bog, Jesper Bergstrøm, SPEAKERSlounge foredrag

  Jesper Bergstrøm

  Boost dit salg - ved at afkode og forstå dine kunders kropssprog JESPER BERGSTRØM Jespers foredrag og peptalks ...
  Christina Busk, SPEAKERSlounge fordrag, foredragsholder, find foredragrag

  Christina Busk

  Moderne etik - og de etiske valg du står overfor som menneske, privat og professionelt CHRISTINA BUSK Etik ...

  Steffen Andersen

  Det har aldrig været vigtigere at forstå, hvad vi spiser og hvorfor STEFFEN ANDERSEN Hvem er Steffen AndersenSteffen ...
  Grums, SPEAKERSLounge, foredrag, foredragsholder

  Simon og Rasmus fra Grums

  Gode historier om iværksætteri, bæredygtighed & kaffegrums - fra kaffegrums til hudpleje. Ja, den er god nok. SIMON ...
  Steffen Lykke Rasmussen, SPEAKERSlounge, foredrag, foredragsholder, book foredrag

  Steffen Lykke Rasmussen

  Gentænk de sociale indsatser - social iværksætter som skaber innovative sociale løsninger STEFFEN LYKKE RASMUSSEN Hvem er Steffen ...
  Mikael kamper, SPEAKERSlounge, foredrag, tlf. 27606005, foredragsholder

  Mikael Kamber

  Skru op for din arbejdsglæde, motivation og trivsel - få konkrete værktøjer fra positiv psykologi Mikael Kamber Hvem ...
  Tina Nielsen, SPEAKERSlounge foredrag, Tlf. 27606005

  Tina Nielsen

  Slip stressen - Tinas tilgang til stresscoaching er at koble selve coachingen med mentaltræning, for at opnå det ...
  Osama Salame_SPEAKERSlounge foredrag_

  Osama Salame

  Historier, der rykker! - motivation, historiefortælling og effekten af storytelling OSAMA SALAME Jeg er vild med Storytelling og ...

  SPEAKERSlounge Foredragsrække 2021

  SPEAKERSlounge foredragsrække 2021 - kom til foredrag og bliv inspireret til dit næste arrangement I 2021 afholder SPEAKERSlounge ...
  Tina Pakula, foredragsholder hos SPEAKERSlounge foredrag, foredragsholder, find foredrag, SPEAKERSlounge

  Tina Pakula

  Misforståede medarbejdere - Som leder kan du ikke eksekvere og forandre alene - du må derfor forstå dine ...
  Frederik Hansen, SPEAKERSLounge foredrag, foredragsholder, innovation, transformation

  Frederik Hansen

  Innovation, transformation og trendovervågning er vigtigere end nogensinde før - Bliv bedre forberedt til at håndtere en disruptiv ...
  Keld Jensen, SPEAKERSLounge foredrag, foredragsholdere

  Keld Jensen

  Bliv en mester i forhandling og adfærd KELD JENSEN Hvem er Keld JensenKeld Jensen er til dagligt leder ...

  Amy Doherty Jönsson

  Alle unge kan udvikle sig positivt og få den fremtid, de fortjener Amy Doherty Jönsson Hvem er Amy ...

  Thomas Gerstrøm

  Din kærlighed til barnet udtrykkes også med et nej! - han giver forældre øvelser, metoder og tro på, ...
  Janni Bach, foredrag, Speakerslounge,

  Janni Bach

  Led som en leder - og dine medarbejdere arbejder med glæde JANNI BACH Janni Bach er en erfaren ...

  Yvonne Urban

  "Fremtidens karriere" - når talen falder på forretning koblet med menneskers karrieredrømme og arbejdsmarkedets agile udvikling. YVONNE URBAN ...
  Morten Brøgger, foredragsholder,SpeakersLounge, foredrag

  Morten Brünning Brøgger

  Unfolding Human Potential -Fremtidens lederegenskaber indebærer mod, kreativitet og nysgerrighed. MORTEN BRÜNNING BRØGGER Morten har mere end 15 ...
  Kenneth Dreyer, Speakerslounge, foredrag, foredragsholder find foredrag1

  Kenneth Dreyer

  Træn din mentale styrke og skab resultater Hvordan kan du øge din mentale styrke? KENNETH DREYER Mentaltræner, coach ...
  Jytte Hollender, SpeakersLounge ,foredrag, find foredrage, foredragsholder, karriereudvikling

  Jytte Hollender

  De tre tidstyper®, karriereudvikling for kvinder og forskellene på mænd og kvinders kommunikationsform JYTTE HOLLENDER Jytte Hollender er ...
  peter winther, speakerslounge, foredrag

  Peter Winther

  Foredrag om kundeloyalitet - foredrag om kundeloyalitet, mental sundhed, konflikter, forandringer og personlig udvikling. PETER WINTHER Peter Winthers ...

  Jette Blok

  Skab bedre balance i din hverdag Jette Blok Det får du ud af et foredrag med Jette BlokDet ...
  Mathias Bruhn, SpeakersLounge, foredrag, personlig gennemslagskraft

  Mathias Bruhn

  Lær at brænde igennem i din karriere med stærke førstehåndsindtryk, præsentationer der huskes og karismatisk gennemslagskraft!  Mathias Bruhn ...
  Dorte Møller Madsen, SpeakersLounge

  Dorte Møller Madsen

  Sælger I stadig, som da der var ledning på telefonen? DORTE MØLLER MADSEN Foredrag om BtB i en ...
  Suzana Milovic, SpeakersLounge, foredrag.

  Suzana Milovic

  Bæredygtig business er fremtidens forretningsmodel Suzana Milovic Hvem er Suzana MilovicMed sig i bagagen har Suzana mere end ...
  Balder Vent-Striim, ofredrag, SpeakersLounge 1

  Balder Vendt-Striim

  Styrk arbejdskulturen og øg arbejdsglæden Balder Vent-Striim Hvem er Balder Vendt-StriimBalder Vendt-Striim har gennem flere årtier arbejdet som ...
  Malue Montclaire Ignez, speakerslounge 300

  Malue Montclairre

  Det liv du ønsker...skal du få! MALUE MONTCLAIRRE Terapeut, foredragsholder og kursusleder. Malue hjælper mennesker med at gå ...
  Torben Wiese, Foredrag med Torben Wiese

  Torben Wiese

  Bryd dine vaner - og nå nye højder! Torben Wiese Hvem er Torben Wiese Torben Wiese er blandt Danmarks ...
  Peter Mygind SpeakersLounge foredrag

  Peter Mygind

  Det glade liv og den ægte arbejdslæde! PETER MYGIND Skuespiller, tv-vært, musiker, entertainer, konferencier og foredragsholder. Foredrag med ...
  Annemette Digmann SpeakersLounge foredrag

  Annemette Digmann

  Forstå ledelse, samskabelse og innovation i det offentlige Annemette Digmann Hvem er Annemette DigmannAnnemette Digmann er aktionsforsker, og ...
  Foredrag med Rasmus Bagger, rasmus bagger, SpeakersLounge

  Rasmus Bagger

  Forøg din ydeevne! - foredrag og peptalks som er involverende og modige RASMUS BAGGER Foredragsholder, performance coach og ...
  Foredrag med Marie Litrup, Marie Litrup SpeakersLounge 4

  Marie Litrup

  Genvind kontrollen over din tid Marie Litrup Hvem er Marie LitrupMarie Litrup har mere end 15 års erfaring ...
  Foredrag med Lars Godbersen

  Lars Godbersen

  Mød børn og forældre i øjenhøjde - og vær stolt af det, du gør! Lars Godbersen Hvem er ...
  Foredrag med Dorte Krog, Dorte Krogh

  Dorte Krogh

  Brug kultur og værdier aktivt! DORTE KROGH Foredragsholder, workshopkonsulent, forfatter og ledelsesrådgiver. Hun er Mentor i DTU Scionpark, ...
  Foredrag med Johnny Jensen

  Johnny Jensen

  Den professionelle kundeservice & IT servicedesk - Hvad kendetegner de gode kundeopleveler JOHNNY JENSEN Johnny Jensen formår på ...
  Foredrag med Carina Heckscher, Carina Heckscher

  Carina Heckscher

  Lær at være 123% dig selv - ALTID CARINA HECKSCHER Hvem er Carina HeckscherCarina Heckscher brænder for at ...