Foredrag om arbejdsmiljø

Har du brug for hjælp og vejledning til at guide dig gennem processen, er du meget velkommen til at kontakte vores dygtige konsulenter gennem kontaktformularen eller ved at ringe til os på telefon 22 80 60 56.

Du får et hurtigt svar på din forespørgsel - som selvfølgelig er helt uforpligtende


Book et foredrag om arbejdsmiljø og opnå større trivsel i organisationen

Hvad er et godt arbejdsmiljø?

Når vi taler om arbejdsmiljø, så findes der to forskellige. Der er både det fysiske arbejdsmiljø og det psykiske arbejdsmiljø. Og det ene kan ikke udelukke det andet. Du kan ikke have lækre lokaler med gode faciliteter, hvis der samtidigt er et usundt psykisk arbejdsmiljø, som demotiverer medarbejderne med dårlig kommunikation, dårlig ledelse og, hvad der ellers kan karakterisere et dårligt psykisk arbejdsmiljø.

På den anden side kan du heller ikke have et stærkt psykisk arbejdsmiljø, hvis de fysiske rammer ikke er i orden.

Det er derfor vigtigt, at virksomheden har fokus på begge former for arbejdsmiljø.

Arbejdstilsynet har opsat en lang række regler og retningslinjer for, hvordan både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø skal være. Men hvordan det bliver formuleret til hverdag er op til den enkelte virkelighed. Særligt det psykiske arbejdsmiljø kan være en vanskelig størrelse at arbejde med, da det også omhandler arbejdskultur, vaner, ledelse og kommunikation. Det er derfor heller ikke noget, som man kan ændre fra den ene dag til den anden. Der er tale om en længere proces.

Vi bruger størstedelen af vores tid i hverdagen på vores arbejdsplads. Derfor er det altafgørende, at du har det godt både socialt og professionelt. At det er et godt sted at være, hvor du trives og kan udvikle dig. Alle er inkluderet, når det kommer til arbejdsmiljø. Det er med andre ord et fælles ansvar, at arbejdsmiljøet er sundt og, at alle trives på arbejdspladsen.

Hvis ikke der eksisterer et sundt arbejdsmiljø kan det resultere i stress, mobning, chikane og generel mistrivsel på jobbet. Det kan have store konsekvenser for den enkelte – både på kort og på lang sigt. Men virksomheden vil også mærke en faldende produktivitet hos medarbejderne, fordi de ikke trives.

Derfor er det vigtigt løbende at have fokus på at skabe et godt arbejdsmiljø, hvor alle medarbejdere og ledere trives.

Hvem henvender foredrag om arbejdsmiljø sig til?

Et foredrag om arbejdsmiljø vil give jeres virksomhed og medarbejdere muligheden for at skabe et fælles sprog og referenceramme for at italesætte arbejdsmiljøet i virksomheden eller organisationen. Den enkelte medarbejder vil vide, hvad der kræves for et godt og sundt arbejdsmiljø – fysisk såvel som psykisk. Og når den enkelte medarbejder kender faktorer for et sundt arbejdsmiljø, er der mulighed for at se indad og ændre sine egne vaner og adfærd, som måske ikke er hensigtsmæssig – men som du ikke har været opmærksom på før.

Det psykiske arbejdsmiljø er vanskeligere at arbejde med, da du ikke altid kan aflæse, hvad dine kolleger tænker og føler. Et positivt arbejdsmiljø har derfor åbenhed og dialog, som et fundament, hvilket lader medarbejderne komme til orde med deres forslag, idéer og tanker omkring arbejdsgangen i virksomheden.

Inklusion er også en vigtig faktor for et sundt psykosocialt arbejdsmiljø. Et synes arbejdsmiljø vil have klare arbejdsgange, hvor der er også er plads til konstruktiv feedback og ikke mindst ros for et godt og veludført stykke arbejde. Der skal med andre ord være plads til personlig såvel som professionel udvikling og variation i hverdagen.

Et foredrag om arbejdsmiljø vil give dig og dine medarbejdere netop dette. Foredraget vil give jer ballast og viden, som I kan arbejde med i hverdage og derudover give jer en fælles oplevelse sammen som kolleger.

Et foredrag om arbejdsmiljø er derfor ikke kun en investering i en fælles oplevelse. Et foredrag om arbejdsmiljø er også en investering i medarbejdernes personlige såvel som faglige udvikling.

Foredraget vil altid blive skræddersyet til det enkelte arrangement, hvor du kommer i direkte dialog med foredragsholderen om konkret indhold, målgruppe, formål, ønsker og behov.

Har du brug for rådgivning?

Hos SPEAKERSlounge er vi klar til at rådgive dig frem til den rigtige foredragsholder til netop dit arrangement. Ud fra en grundig dialog om dine ønsker, behov, målgruppe og formål finder vi frem til det rigtige match, så dit arrangement bliver en stor succes.

Du er altid velkommen til at kontakte os på 22 80 60 56 eller via mail info@speakerslounge.dk.