Skru op for din arbejdsglæde, motivation og trivsel

Mikael Kamber

Journalist, forfatter og foredragsholder.

Hvem er Mikael Kamber
Mikael Kamber er uddannet journalist, og du kender ham måske mest som nyhedsvært på TV2. Han har også en længere lederkarriere bag sig, hvor han bl.a. har været mediedirektør i DR samt adm. direktør og chefredaktør for dagbladet JydskeVestkysten.

Det får du ud af et foredrag med Mikael Kamber
I de seneste 10 år har han specialiseret sig i positiv psykologi og vejene til trivsel. Han har taget uddannelsen ”Certificate in Positive Psychology (CIPP) i USA og har skrevet ikke mindre end 4 bøger om positiv psykologi; ”Sur for en sikkerheds skyld?” (2020), ”3 gode ting” (2019), ”Stærkere” (2018) og ”Vi er bedst, når vi er glade” (2013)

Derfor skal du booke et foredrag med Mikael Kamber
Mikael Kamber har holdt flere hundrede foredrag og kurser om positiv psykologi. Du vil derfor møde en inspirerende foredragsholder, som formår at formidle viden, så alle kan være med. Mikael Kamber er en foredragsholder, der kan bidrage aktivt til øget motivation og arbejdsglæde for medarbejdere og ledere i både privat og offentligt regi.

Du kan også booke Mikael Kamber til online foredrag og virtuelle arrangemeter

Foredrag

SUR FOR EN SIKKERHEDS SKYLD? - et foredrag om at være livsglad uden at være lalleglad

At være sur for en sikkerheds skyld ligger i vores DNA. Den medfødte skepsis over for forandringer og nye ting har til formål at beskytte os fra farer og trusler. Det er en overlevelsesmekanisme, som har tjent os godt gennem tiderne. Men i vores moderne liv er der ikke tilnærmelsesvist så meget, der er farligt. Men vi er stadig udstyret med den samme hjerne som vores forfædre, og dermed er vores reaktionsmønster i udgangspunktet det samme i dag som dengang for mange tusinder år siden.  

Mikael Kamber giver dig indblik i, hvorfor det ikke er nok at være sur for en sikkerheds skyld, men han viser dig også vejen til, hvordan du kan bevæge dig i retning af at være ”livsglad med vilje”. Foredraget er baseret på de sidste 20 års forskning i positiv psykologi samt Mikael Kambers arbejde de seneste 10 år inden for feltet.

Du får konkrete metoder og et overblik over den nyeste viden om trivsel, livsglæde og stærke relationer – både i privatlivet og i arbejdslivet.


GÅ DIG GENIAL! - et gående foredrag

Sæt den ene fod foran den anden. Gentag så øvelsen. Sådan! Nu går du! Det kan de fleste gøre – og så koster det heller ikke noget. Men det giver et fantastisk boost til både din psykiske og fysiske velvære. For når man går – så skal det hele nok gå.

Vidste du f.eks., at du, udover at blive sundere og komme i form, faktisk også tænker bedre og bliver mere kreativ? Under en gåtur vil du åbne dine sanser og få uventede oplevelser. Og hvis du kigger rigtig godt efter – så vil du måske endda også finde mening.

Under det gående foredrag med Mikael Kamber kommer du altså ikke kun til at høre om fordelene ved at gå. Du kommer også til at opleve dem på din egen krop. Når gåturen er forbi efter ca. halvanden time, så kan vi allerede nu godt love, at du ved, hvordan du allerede i morgen kan igangsætte nye, gode gå-vaner i din hverdag.

Der findes ikke dårligt vejr – der findes kun dårlig påklædning. Det gælder også til ”gå dig genial”. Så husk at klæde dig på efter det danske vejrs luner på dagen.

Gåturen vil tage udgangspunkt i filosoffen Søren Kierkegaards berømte ord:

”Tab for alt ikke lysten til at gå. Jeg går mig hver dag det daglige velbefindende til og går fra enhver sygdom. Jeg har gået mig mine bedste tanker til, og jeg kender ingen tanke så tung, at man jo ikke kan gå fra den… Når man således bliver ved at gå, så går det nok.”


SKRU OP FOR GEJSTEN - en lavpraktisk plan til at skrue op for arbejdsglæden på arbejdspladsen

Glade arbejdspladser er ikke alene gladere end de andre. De er også mere succesfulde.
Arbejdsglæde handler om meget mere end gourmet-mad i kantinen, frugtordning og dyre gaver til jul. Arbejdsglæde handler først og fremmest om konkret adfærd. Hvordan siger vi godmorgen til hinanden? Hvordan reagerer vi på fejl og brok? Hvordan anerkender vi hinanden og håndterer succeser?

I foredraget er baseret på dokumenteret forskning og Mikael Kambers bøger om positiv psykologi. Foredraget giver dig indblik i, hvorfor det er afgørende at ramme en sund balance mellem det positive og det negative i hverdagen. Det handler ikke om at gå med ”Ja-nej” eller ”Nej-hat” på, men netop om en balance. Inden foredraget er forbi, har du besluttet, hvad der allerede i morgen bliver dit første skridt på vejen mod større arbejdsglæde.

Du får en indsprøjtning med inspiration og humor, når Mikael Kamber fortæller om den nyeste viden om de faktorer, der skaber arbejdsglæde.


 STÆRKERE! - den styrkebaserede arbejdsplads

”Når du arbejder bevidst med dine styrker, løfter du dig selv. Og når du ser styrkerne i andre, løfter du også dem. Styrkerne er kongevejen til både at skabe personlig trivsel, gode arbejdspladser og resultater,” siger Mikael Kamber.

En god arbejdsplads er en styrkebaseret arbejdsplads, hvor medarbejderne arbejder med de opgaver, som de er gode til, og som de samtidigt nyder. Virksomheder og organisationer, der arbejder styrkebaseret, klarer sig langt bedre end gennemsnittet. Det er dokumenteret gennem talrige undersøgelser. Kunsten er dog ikke blot at kende sine styrker, men at kunne håndtere både stærke og svage sider.

Men hvornår er det klogt at fokusere på svagheder og fejl? Og hvornår er det klogere at fokusere på styrker og alt det, der fungerer?
Få svaret i dette foredrag, som er baseret på dokumenteret forskning og Mikael Kambers bog ”STÆRKERE – dyrk dine styrker og håndtér dine svagheder”


3 GODE TING - verdens bedste vane

”3 gode ting” er verdens bedst vane, hvor du hver dag bemærker det, der gik godt. Mekanismen er, at du SER det, du ser EFTER. Det, du giver din opmærksomhed, fylder mest i din bevidsthed. Det handler ikke om at lukke øjnene for de negative ting, men om at skærpe blikket for alt det, der er værd at bygge videre på.

Foredraget er særdeles underholdende og tager samtidigt fat på nogle af livets store spørgsmål: Hvad er jeg taknemmelig for? Hvordan kan jeg håndtere modgang og modstand? Og hvad er meningen med det hele?

Når du først er gået i gang med at gøre ”3 gode ting” til en del af din hverdag, får du ikke lyst til at holde op igen.

Foredraget bygger på dokumenteret forskning og Mikael Kambers bog ”3 GODE TING – du ser det, du ser efter”. I bogen tager Mikael Kamber også et opgør med psykologiprofessor Svend Brinkmanns opfordring til at tage nej-hatten på og fokusere på det negative i dit liv. Et råd som Mikael Kamber kalder ”enormt dårligt og desværre også enormt udbredt”.


Kursus

Den Jeg Gerne Vil Være 

Mikael Kamber afholder et kursus, hvor du har mulighed for at lave en plan til at blive netop den, som du drømmer om at være. Kurset er baseret på teori og metode fra positiv psykologi. 

Du tænker store tanker og lægger store planer for, hvad der skal ske i fremtiden og i hvilken retning du skal gå. Men så sker livet - og af en eller anden grund, så bliver planen aldrig rigtig til virkelighed. 

I dette kursus giver Mikael Kamber dig brugbare værktøjer til at blive netop den, som du drømmer om at blive. Du har gjort dig vigtige erfaringer undervejs, som har betydning for dit næste skridt. Men hvordan bruger du aktivt disse erfaringer? 

Læs mere om kurset og tilmeld dig her

Podcast

Lyt til vores podcast med Mikael Kamber her 

Abonnér på vores podcast "SPEAKERSlounge Podcast" og få masser af inspiration fra vores dygtige foredragsholdere

Send en uforpligtende forespørgsel på Mikael Kamber

- Du får svar inden for kort tid

  ”Mikael Kamber er den mest behagelige, inspirerende og dygtigste underviser, jeg har mødt i mit 40-årige undervisningsliv."

  ______
  Hanne Larsen

   

  Relaterede foredrag

  Erik Østenkjær

  Træn din vilje - og præstér bedre Erik Østenkjær Dipl. Psych med speciale i præstationspsykologi, MFCC, mentaltræner og ...

  Asbjørn Jensen

  Nå ud over scenekanten med den rette storytelling Asbjørn Jensen Ekspert i Public Speaking, professionel formidler og storyteller ...

  Pernille Garde Abildgaard

  Styrk den kollektive produktivitet med en 4-dages arbejdsuge Pernille Garde Abildgaard CEO og stifter virksomheden "Take Back Time" ...

  Stephen Bruyant-Langer

  When you've done well - then what? Stephen Bruyant-Langer Top Executive coach, grundlægger af "The Personal Business Plan", ...

  Peter Tillegreen

  Prioritér din og virksomhedens økonomi med en optimal pension Peter Tillegreen Hvem er Peter TillegreenPeter Tillegreen er uddannet ...

  Tom Johansen

  Lad ikke fortidens begrænsninger definere fremtidens muligheder Tom Johansen Hvem er Tom Johansen?Tom Johansen er mest kendt som ...

  Norby & Marcinkowski

  Træf bedre beslutninger med mindfulness Norby & Marcinkowski Hvem er Norby & MarcinkowskiCharlotte Norby og Camilla Marcinkowski underviser ...

  Ronnie Vindbjerg

  Find din motivation med selvledelse Ronnie Vindbjerg Hvem er Ronnie VindbjergRonnie Vindbjerg har en fortid som officer i ...

  Jannich Rindom

  Er du træt af at ringe kold kanvas? Jannich Rindom Hvem er Jannich RindomJannich Rindom har arbejdet i ...

  Jacob Elton

  Nå dit publikum via LinkedIn Jacob Elton Hvem er Jacob Elton LinkedIn har mere end 2 mio. brugere ...

  Ian Wisler-Poulsen

  Skab mindeværdige kundeoplevelser - og bliv kundens foretrukne samarbejdspartner Ian Wisler-Poulsen Hvem er Ian Wisler-PoulsenIan Wisler-Poulsen er ekspert ...

  Bastian Overgaard

  Styrk samarbejde, motivation og trivsel gennem Silent Co-creation Bastian Overgaard Hvem er Bastian OvergaardBastian Overgaard er ledelsesrådgiver, forfatter ...

  Iris Engelund

  Skab større motivation og samarbejde Iris Engelund Hvem er Iris Engelund Iris Engelund har i mere end 20 år ...
  Hardeep Dhanjal, SPEAKERSlounge foredrag, Arbejdskultur, Forandring, Formidling, Kommunikation, Kultur, Ledelse & Lederudvikling, Medarbejderudvikling, Organisation, Personlig udvikling, Teamudvikling Udvikling

  Hardeep Dhanjal

  Udnyt dit fulde potentiale - og skab positive forandringer HARDEEP DHANJAL Hvem er Hardeep DhanjalHardeep har en baggrund ...
  Victor Fddersen, foredrag, foredragsholder, book foredrag, vinderteam, OL guldSPEAKERSlounge foredrag,

  Victor Feddersen

  Vinterteams skaber resultater - og har det sjovere Victor Fedderesn Hvem er Victor FeddersenVictor Feddersen er tidligere dansk ...

  Jesper Bergstrøm

  Forstå kundernes kropssprog - og boost dit salg Jesper Bergstrøm Hvem er Jesper BergstrømJesper Bergstrøm er ekspert i ...
  Christina Busk, SPEAKERSlounge fordrag, foredragsholder, find foredragrag

  Christina Busk

  Få indblik i moderne etik og træf bedre beslutninger Christina Busk Hvem er Christina BuskChristina Busk har mange ...
  Grums, SPEAKERSLounge, foredrag, foredragsholder

  Simon og Rasmus fra Grums

  Gode historier om iværksætteri, bæredygtighed & kaffegrums Simon & Rasmus fra GRUMS Hvem er Simon & Rasmus fra ...

  Steffen Lykke Rasmussen

  Gentænk de sociale indsatser - social iværksætter som skaber innovative sociale løsninger STEFFEN LYKKE RASMUSSEN Direktør ved Center ...

  SPEAKERSnetwork

  SPEAKERSlounge foredragsrække 2021 - kom til foredrag og bliv inspireret til dit næste arrangement I 2021 afholder SPEAKERSlounge ...
  Keld Jensen, SPEAKERSLounge foredrag, foredragsholdere

  Keld Jensen

  Bliv en mester i forhandling og adfærd KELD JENSEN Hvem er Keld JensenKeld Jensen er til dagligt leder ...

  Amy Doherty Jönsson

  Alle unge kan udvikle sig positivt og få den fremtid, de fortjener Amy Doherty Jönsson Hvem er Amy ...

  Thomas Gerstrøm

  Få modet til at sige nej, stå fast og tro på dig selv Thomas Gerstrøm Hvem er Thomas ...
  Janni Bach, foredrag, Speakerslounge,

  Janni Bach

  Led som en leder - og dine medarbejder arbejder med glæde Janni Bach Hvem er Janni Bach Janni Bach ...

  Yvonne Urban

  Få indsigt i karriereudvikling og fremtidens generationer på arbejdsmarkedet Yvonne Urban Hvem er Yvonne UrbanYvonne Urban er specialist, ...
  Morten Brøgger, foredragsholder,SpeakersLounge, foredrag

  Morten Brünning Brøgger

  Styrk din modstandskraft med mentaltræning Morten Brünning Brøgger Hvem er Morten Brünning BrøggerMorten har mere end 15 års ...
  Kenneth Dreyer, Speakerslounge, foredrag, foredragsholder find foredrag1

  Kenneth Dreyer

  Træn din mentale styrke og skab resultater Kenneth Dreyer Hvem er Kenneth Dreyer Kenneth Dreyer er uddannet mentaltræner og ...
  peter winther, speakerslounge, foredrag

  Peter Winther

  Skab ekstraordinære resultater gennem kundeloyalitet og arbejdsglæde Peter Winther Hvem er Peter WintherPeter Winther har siden sin karrieres ...
  Mathias Bruhn, SpeakersLounge, foredrag, personlig gennemslagskraft

  Mathias Bruhn

  Brænd igennem med stærke førstehåndsindtryk og præsentationer Mathias Bruhn Hvem er Mathias BruhnMathias Bruhn er uddannet i erhvervspsykologi ...
  Balder Vent-Striim, ofredrag, SpeakersLounge 1

  Balder Vendt-Striim

  Styrk arbejdskulturen og øg arbejdsglæden Balder Vent-Striim Hvem er Balder Vendt-StriimBalder Vendt-Striim har gennem flere årtier arbejdet som ...
  Mette Mortensen, SpeakersLounge foredrag1

  Mette Mortensen

  Udnyt dine personlige ressourcer - og bliv en bedre udgave af dig selv Mette Mortensen Hvem er Mette ...
  Thomas Nybro SpeakersLounge foredrag1

  Thomas Dybro

  Bliv bedre til at forstå misforståelser Thomas Dybro Hvem er Thomas DybroThomas Dybro var blandt de overlevende, da ...
  Annemette Digmann SpeakersLounge foredrag

  Annemette Digmann

  Forstå ledelse, samskabelse og innovation i det offentlige Annemette Digmann Hvem er Annemette DigmannAnnemette Digmann er aktionsforsker, og ...

  Rasmus Bagger

  Det man gør, bliver man god til - så vælg med omtanke Rasmus Bagger Hvem er Rasmus BaggerRasmus ...

  Marie Litrup

  Genvind kontrollen over din tid Marie Litrup Foredragsholder, workshopfacilitator & stifter samt CEO i virksomheden TimeWellSpent Hvem er ...
  Foredrag med Lars Godbersen

  Lars Godbersen

  Mød børn og forældre i øjenhøjde - og vær stolt af det, du gør! Lars Godbersen Hvem er ...
  Foredrag med Dorte Krog, Dorte Krogh

  Dorte Krogh

  Lær, hvordan du bruger kultur og værdier aktivt Dorte Krogh Hvem er Dorte KroghDorte er mentor i DTU ...
  Foredrag med Johnny Jensen

  Johnny Jensen

  Forstå dine kunder - og skab de bedste kundeoplevelser Johnny Jensen Hvem er Johnny JensenJohnny Jensen har siden ...
  Trine Egede, foredrag, SpeakersLounge,

  Trine Egede

  Bæredygtig ledelse giver arbejdsglæde og trivsel Trine Egede Hvem er Trine EgedeTrine Egede er certificeret arbejdslystkonsulent og ledelsesrådgiver ...