Skru op for din arbejdsglæde, motivation og trivsel

- få konkrete værktøjer fra positiv psykologi

Mikael Kamber

Journalist, forfatter og foredragsholder.

Hvem er Mikael Kamber
Mikael Kamber er uddannet journalist, og du kender ham måske mest som nyhedsvært på TV2. Han har også en længere lederkarriere bag sig, hvor han bl.a. har været mediedirektør i DR samt adm. direktør og chefredaktør for dagbladet JydskeVestkysten.

Det får du ud af et foredrag med Mikael Kamber
I de seneste 10 år har han specialiseret sig i positiv psykologi og vejene til trivsel. Han har taget uddannelsen ”Certificate in Positive Psychology (CIPP) i USA og har skrevet ikke mindre end 4 bøger om positiv psykologi; ”Sur for en sikkerheds skyld?” (2020), ”3 gode ting” (2019), ”Stærkere” (2018) og ”Vi er bedst, når vi er glade” (2013)

Derfor skal du booke et foredrag med Mikael Kamber
Mikael Kamber har holdt flere hundrede foredrag og kurser om positiv psykologi. Du vil derfor møde en inspirerende foredragsholder, som formår at formidle viden, så alle kan være med. Mikael Kamber er en foredragsholder, der kan bidrage aktivt til øget motivation og arbejdsglæde for medarbejdere og ledere i både privat og offentligt regi.

Sprog
Dansk & Engelsk

Rejser fra
København

 

Foredrag

SUR FOR EN SIKKERHEDS SKYLD? - et foredrag om at være livsglad uden at være lalleglad

Hvorfor er vi sure?
At være sur for en sikkerheds skyld ligger i vores DNA. Den medfødte skepsis over for forandringer og nye ting har til formål at beskytte os fra farer og trusler. Det er en overlevelsesmekanisme, som har tjent os godt gennem tiderne. Men i vores moderne liv er der ikke tilnærmelsesvist så meget, der er farligt. Men vi er stadig udstyret med den samme hjerne som vores forfædre, og dermed er vores reaktionsmønster i udgangspunktet det samme i dag som dengang for mange tusinder år siden.  

Livsglad med vilje
Mikael Kamber giver dig indblik i, hvorfor det ikke er nok at være sur for en sikkerheds skyld, men han viser dig også vejen til, hvordan du kan bevæge dig i retning af at være ”livsglad med vilje”. Foredraget er baseret på de sidste 20 års forskning i positiv psykologi samt Mikael Kambers arbejde de seneste 10 år inden for feltet.

Det kan du tage med dig hjem
Du får konkrete metoder og et overblik over den nyeste viden om trivsel, livsglæde og stærke relationer – både i privatlivet og i arbejdslivet.


SKRU OP FOR GEJSTEN - en lavpraktisk plan til at skrue op for arbejdsglæden på arbejdspladsen

Glade medarbejder giver succes
Glade arbejdspladser er ikke alene gladere end de andre. De er også mere succesfulde.
Arbejdsglæde handler om meget mere end gourmet-mad i kantinen, frugtordning og dyre gaver til jul. Arbejdsglæde handler først og fremmest om konkret adfærd. Hvordan siger vi godmorgen til hinanden? Hvordan reagerer vi på fejl og brok? Hvordan anerkender vi hinanden og håndterer succeser?

Find den sunde balance
I foredraget er baseret på dokumenteret forskning og Mikael Kambers bøger om positiv psykologi. Foredraget giver dig indblik i, hvorfor det er afgørende at ramme en sund balance mellem det positive og det negative i hverdagen. Det handler ikke om at gå med ”Ja-nej” eller ”Nej-hat” på, men netop om en balance. Inden foredraget er forbi, har du besluttet, hvad der allerede i morgen bliver dit første skridt på vejen mod større arbejdsglæde.

Det får du ud af foredraget
Du får en indsprøjtning med inspiration og humor, når Mikael Kamber fortæller om den nyeste viden om de faktorer, der skaber arbejdsglæde.


 STÆRKERE! - den styrkebaserede arbejdsplads

Løft dig selv og andre
”Når du arbejder bevidst med dine styrker, løfter du dig selv. Og når du ser styrkerne i andre, løfter du også dem. Styrkerne er kongevejen til både at skabe personlig trivsel, gode arbejdspladser og resultater,” siger Mikael Kamber.

Den styrkebaserede arbejdsplads klare sig langt bedre
En god arbejdsplads er en styrkebaseret arbejdsplads, hvor medarbejderne arbejder med de opgaver, som de er gode til, og som de samtidigt nyder. Virksomheder og organisationer, der arbejder styrkebaseret, klarer sig langt bedre end gennemsnittet. Det er dokumenteret gennem talrige undersøgelser. Kunsten er dog ikke blot at kende sine styrker, men at kunne håndtere både stærke og svage sider.

Svaret venter på dig
Men hvornår er det klogt at fokusere på svagheder og fejl? Og hvornår er det klogere at fokusere på styrker og alt det, der fungerer?
Få svaret i dette foredrag, som er baseret på dokumenteret forskning og Mikael Kambers bog ”STÆRKERE – dyrk dine styrker og håndtér dine svagheder”


3 GODE TING - verdens bedste vane

Du ser det, du ser efter
”3 gode ting” er verdens bedst vane, hvor du hver dag bemærker det, der gik godt. Mekanismen er, at du SER det, du ser EFTER. Det, du giver din opmærksomhed, fylder mest i din bevidsthed. Det handler ikke om at lukke øjnene for de negative ting, men om at skærpe blikket for alt det, der er værd at bygge videre på.

Livet store spørgsmål
Foredraget er særdeles underholdende og tager samtidigt fat på nogle af livets store spørgsmål: Hvad er jeg taknemmelig for? Hvordan kan jeg håndtere modgang og modstand? Og hvad er meningen med det hele?

ADVARSEL
Når du først er gået i gang med at gøre ”3 gode ting” til en del af din hverdag, får du ikke lyst til at holde op igen.

Opgør med Svend Brinkmann
Foredraget bygger på dokumenteret forskning og Mikael Kambers bog ”3 GODE TING – du ser det, du ser efter”. I bogen tager Mikael Kamber også et opgør med psykologiprofessor Svend Brinkmanns opfordring til at tage nej-hatten på og fokusere på det negative i dit liv. Et råd som Mikael Kamber kalder ”enormt dårligt og desværre også enormt udbredt”.


 

Podcast

Ny podcast 

Lyt til den første i rækken med Mikael Kamber, hvor vi i dette afsnit dykker ned i lykke og positiv psykologi, som ifølge Mikael Kamber kan bruges overalt - både i ledelse, blandt kolleger, i privatlivet, i undervisning mm.

Denne episodes gæst er Mikael Kamber. Du kender ham sikkert fra Nyhederne på TV2, men det er egentlig kun hans deltidsbeskæftigelse. Han har nemlig gennem årene udgivet bøger og holdt hundredvis af foredrag og kurser om arbejdsglæde, ledelse og positiv psykologi. Oveni det har han en fortid som topleder, både som adm. direktør og chefredaktør for JydskeVestkysten og mediedirektør i DR.

Og det handler IKKE om at være en lalleglad jubeloptimist. Og heller ikke om at lukke øjnene for problemer.

Positiv psykolog handler om at ramme en balance, hvor man håndterer de problemer, der skal handler - og man SAMTIDIGT er bevidst om at bruge så meget energi som muligt på livets positive faktorer: Alt det, der fungerer, det der gør livet værd at leve og det der giver mening.

I podcasten fortæller Mikael Kamber om de tankegange og metoder, som ligger bag hans kursus "Den jeg gerne være". Metoderne bygger på de sidste 20 års forskning i positiv psykologi - metoder som Mikael Kambers har arbejdet intensivt med gennem de sidste 10 år."

Listen to "SPEAKERSlounge Podcast" on Spreaker.

Kursus

Den Jeg Gerne Vil Være 

Mikael Kamber afholder et kursus, hvor du har mulighed for at lave en plan til at blive netop den, som du drømmer om at være. Kurset er baseret på teori og metode fra positiv psykologi. 

Du tænker store tanker og lægger store planer for, hvad der skal ske i fremtiden og i hvilken retning du skal gå. Men så sker livet - og af en eller anden grund, så bliver planen aldrig rigtig til virkelighed. 

I dette kursus giver Mikael Kamber dig brugbare værktøjer til at blive netop den, som du drømmer om at blive. Du har gjort dig vigtige erfaringer undervejs, som har betydning for dit næste skridt. Men hvordan bruger du aktivt disse erfaringer? 

Læs mere om kurset og tilmeld dig her

Podcast

Lyt til vores podcast med Mikael Kamber her 

Abonnér på vores podcast "SPEAKERSlounge Podcast" og få masser af inspiration fra vores dygtige foredragsholdere

Send en uforpligtende forespørgsel på Mikael Kamber

- Du får svar inden for kort tid

  ”Mikael Kamber er den mest behagelige, inspirerende og dygtigste underviser, jeg har mødt i mit 40-årige undervisningsliv."

  ______
  Hanne Larsen

   

  Relaterede foredrag

  Ian Wisler-Poulsen

  Skab mindeværdige kundeoplevelser - og bliv kundens foretrukne samarbejdspartner Ian Wisler-Poulsen Hvem er Ian Wisler-PoulsenIan Wisler-Poulsen er ekspert ...

  Bastian Overgaard

  Styrk samarbejde, motivation og trivsel gennem Silent Co-creation Bastian Overgaard Hvem er Bastian OvergaardBastian Overgaard er ledelsesrådgiver, forfatter ...

  Iris Engelund

  Sæt dit talent i spil - og styrk dine relationer og samarbejde Iris Engelund Hvem er Iris Engelund Iris ...
  Hardeep Dhanjal, SPEAKERSlounge foredrag, Arbejdskultur, Forandring, Formidling, Kommunikation, Kultur, Ledelse & Lederudvikling, Medarbejderudvikling, Organisation, Personlig udvikling, Teamudvikling Udvikling

  Hardeep Dhanjal

  Udnyt dit fulde potentiale - Og skab positive forandringer HARDEEP DHANJAL Hvem er Hardeep DhanjalHardeep har en baggrund ...
  Victor Fddersen, foredrag, foredragsholder, book foredrag, vinderteam, OL guldSPEAKERSlounge foredrag,

  Victor Feddersen

  Vinterteams skaber resultater - og har det sjovere Victor Fedderesn Hvem er Victor FeddersenVictor Feddersen er tidligere dansk ...
  Smild dig glad, bog, Jesper Bergstrøm, SPEAKERSlounge foredrag

  Jesper Bergstrøm

  Boost dit salg - ved at afkode og forstå dine kunders kropssprog JESPER BERGSTRØM Jespers foredrag og peptalks ...
  Christina Busk, SPEAKERSlounge fordrag, foredragsholder, find foredragrag

  Christina Busk

  Moderne etik - og de etiske valg du står overfor som menneske, privat og professionelt CHRISTINA BUSK Etik ...
  Grums, SPEAKERSLounge, foredrag, foredragsholder

  Simon og Rasmus fra Grums

  Gode historier om iværksætteri, bæredygtighed & kaffegrums - fra kaffegrums til hudpleje. Ja, den er god nok. SIMON ...
  Steffen Lykke Rasmussen, SPEAKERSlounge, foredrag, foredragsholder, book foredrag

  Steffen Lykke Rasmussen

  Gentænk de sociale indsatser - social iværksætter som skaber innovative sociale løsninger STEFFEN LYKKE RASMUSSEN Hvem er Steffen ...
  Tina Nielsen, SPEAKERSlounge foredrag, Tlf. 27606005

  Tina Nielsen

  Slip stressen - Tinas tilgang til stresscoaching er at koble selve coachingen med mentaltræning, for at opnå det ...
  Osama Salame_SPEAKERSlounge foredrag_

  Osama Salame

  Historier, der rykker! - motivation, historiefortælling og effekten af storytelling OSAMA SALAME Jeg er vild med Storytelling og ...

  SPEAKERSlounge Foredragsrække 2021

  SPEAKERSlounge foredragsrække 2021 - kom til foredrag og bliv inspireret til dit næste arrangement I 2021 afholder SPEAKERSlounge ...
  Tina Pakula, foredragsholder hos SPEAKERSlounge foredrag, foredragsholder, find foredrag, SPEAKERSlounge

  Tina Pakula

  Misforståede medarbejdere - Som leder kan du ikke eksekvere og forandre alene - du må derfor forstå dine ...
  Keld Jensen, SPEAKERSLounge foredrag, foredragsholdere

  Keld Jensen

  Bliv en mester i forhandling og adfærd KELD JENSEN Hvem er Keld JensenKeld Jensen er til dagligt leder ...

  Amy Doherty Jönsson

  Alle unge kan udvikle sig positivt og få den fremtid, de fortjener Amy Doherty Jönsson Hvem er Amy ...

  Thomas Gerstrøm

  Din kærlighed til barnet udtrykkes også med et nej! - han giver forældre øvelser, metoder og tro på, ...
  Janni Bach, foredrag, Speakerslounge,

  Janni Bach

  Led som en leder - og dine medarbejdere arbejder med glæde JANNI BACH Janni Bach er en erfaren ...

  Yvonne Urban

  "Fremtidens karriere" - når talen falder på forretning koblet med menneskers karrieredrømme og arbejdsmarkedets agile udvikling. YVONNE URBAN ...
  Morten Brøgger, foredragsholder,SpeakersLounge, foredrag

  Morten Brünning Brøgger

  Unfolding Human Potential -Fremtidens lederegenskaber indebærer mod, kreativitet og nysgerrighed. MORTEN BRÜNNING BRØGGER Morten har mere end 15 ...
  Kenneth Dreyer, Speakerslounge, foredrag, foredragsholder find foredrag1

  Kenneth Dreyer

  Træn din mentale styrke og skab resultater Hvordan kan du øge din mentale styrke? KENNETH DREYER Mentaltræner, coach ...
  peter winther, speakerslounge, foredrag

  Peter Winther

  Foredrag om kundeloyalitet - foredrag om kundeloyalitet, mental sundhed, konflikter, forandringer og personlig udvikling. PETER WINTHER Peter Winthers ...

  Jette Blok

  Skab bedre balance i din hverdag Jette Blok Det får du ud af et foredrag med Jette BlokDet ...
  Mathias Bruhn, SpeakersLounge, foredrag, personlig gennemslagskraft

  Mathias Bruhn

  Lær at brænde igennem i din karriere med stærke førstehåndsindtryk, præsentationer der huskes og karismatisk gennemslagskraft!  Mathias Bruhn ...
  Suzana Milovic, SpeakersLounge, foredrag.

  Suzana Milovic

  Bæredygtig business er fremtidens forretningsmodel Suzana Milovic Hvem er Suzana MilovicMed sig i bagagen har Suzana mere end ...
  Balder Vent-Striim, ofredrag, SpeakersLounge 1

  Balder Vendt-Striim

  Styrk arbejdskulturen og øg arbejdsglæden Balder Vent-Striim Hvem er Balder Vendt-StriimBalder Vendt-Striim har gennem flere årtier arbejdet som ...
  Mette Mortensen, SpeakersLounge foredrag1

  Mette Mortensen

  58 dage alene i vildmarken METTE MORTENSEN Hør Mettes ærlige og intense fortælling om hvordan hun taklede isolationen, ...
  Malue Montclaire Ignez, speakerslounge 300

  Malue Montclairre

  Det liv du ønsker...skal du få! MALUE MONTCLAIRRE Terapeut, foredragsholder og kursusleder. Malue hjælper mennesker med at gå ...
  Thomas Nybro SpeakersLounge foredrag1

  Thomas Dybro

  Forstå misforståelser THOMAS DYBRO Forfatter, coach, foredragsholder, teamudvikling, underviser i gidseloverlevelse i Forsvaret Thomas var blandt de overlevende, ...
  Torben Wiese, Foredrag med Torben Wiese

  Torben Wiese

  Bryd dine vaner - og nå nye højder! Torben Wiese Hvem er Torben Wiese Torben Wiese er blandt Danmarks ...
  Peter Mygind SpeakersLounge foredrag

  Peter Mygind

  Det glade liv og den ægte arbejdslæde! PETER MYGIND Skuespiller, tv-vært, musiker, entertainer, konferencier og foredragsholder. Foredrag med ...
  Annemette Digmann SpeakersLounge foredrag

  Annemette Digmann

  Forstå ledelse, samskabelse og innovation i det offentlige Annemette Digmann Hvem er Annemette DigmannAnnemette Digmann er aktionsforsker, og ...
  Foredrag med Rasmus Bagger, rasmus bagger, SpeakersLounge

  Rasmus Bagger

  Forøg din ydeevne! - foredrag og peptalks som er involverende og modige RASMUS BAGGER Foredragsholder, performance coach og ...
  Foredrag med Marie Litrup, Marie Litrup SpeakersLounge 4

  Marie Litrup

  Genvind kontrollen over din tid Marie Litrup Hvem er Marie LitrupMarie Litrup har mere end 15 års erfaring ...
  Foredrag med Lars Godbersen

  Lars Godbersen

  Mød børn og forældre i øjenhøjde - og vær stolt af det, du gør! Lars Godbersen Hvem er ...
  Foredrag med Dorte Krog, Dorte Krogh

  Dorte Krogh

  Brug kultur og værdier aktivt! DORTE KROGH Foredragsholder, workshopkonsulent, forfatter og ledelsesrådgiver. Hun er Mentor i DTU Scionpark, ...
  Foredrag med Johnny Jensen

  Johnny Jensen

  Den professionelle kundeservice & IT servicedesk - Hvad kendetegner de gode kundeopleveler JOHNNY JENSEN Johnny Jensen formår på ...
  Foredrag med Carina Heckscher, Carina Heckscher

  Carina Heckscher

  Lær at være 123% dig selv - ALTID CARINA HECKSCHER Hvem er Carina HeckscherCarina Heckscher brænder for at ...
  Trine Egede, foredrag, SpeakersLounge,

  Trine Egede

  Bæredygtig ledelse giver arbejdsglæde og trivsel Trine Egede Hvem er Trine EgedeTrine Egede er certificeret arbejdslystkonsulent og ledelsesrådgiver ...